Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 12. 09:48

Szorosabbra húzza az együttműködést a Sun és a Microsoft

A Sun Microystems és a Microsoft a korábban aláírt együttműködési megállapodásuk keretén belül egy új Interoperability Centert hoztak létre, ahol a Microsoft szoftvereit és a Sun x86-os szervereit hangolják majd össze. A Microsoft redmondi campusán működő központban többek között a virtualizáció, a Java, a rendszermenedzsment, az azonosságkezelés területén is együttműködik majd a Sun és a Microsoft.

[HWSW] A Sun Microystems és a Microsoft a korábban aláírt együttműködési megállapodásuk keretén belül egy új Interoperability Centert hoztak létre, ahol a Microsoft szoftvereit és a Sun x86-os szervereit hangolják majd össze. A Microsoft redmondi campusán működő központban többek között a virtualizáció, a Java, a rendszermenedzsment, az azonosságkezelés területén is együttműködik majd a Sun és a Microsoft.

A két vállalat emellett bejelentette a Sun Infrastructure Solution for Microsoft Exchange Server 2007 elkészültét is. A megoldás lényegében egy Exchange Server 2007-re optimalizált Sun környezet, ahol a szervereket, tárolókat és szalagos mentőegységeket előre konfigurálják és tesztelik az ügyfél igényeire szabva. A vállalatok ezertől akár 200 ezer felhasználóig skálázható megoldást ígérnek, postafiókonként akár 20 dolláros költséggel.

A Sun Infrastructure Solution for Microsoft Exchange Server 2007 segítségével a vállalatok úrrá lehetnek az e-mail tömeg növekedésén és a legteljesebb mértékben kihasználhatják az Exchange 2007 údonságait, miközben költséget takaríthatnak meg azáltal, hogy kevesebb eszközt kell használniuk, így kevesebb helyet foglalnak, amelyek kevesebbet fogyasztanak -- szól a közlemény.

"A Magyarországon is elérhető Sun Infrastructure Solution for Microsoft Exchange Server 2007 olyan referencia-konfigurációkat takar, amelyet adott felhasználói létszámmal és terheléssel tesztelve voltak. Azoknak szánjuk őket, akik Exchange 2007-re szeretnének migrálni, és olyan megoldást keresnek, melyel viszonylag kis helyen meg tudják kapni a megfelelő teljesítményt" -- mondta el lapunknak Polner Tamás, a Sun Microsystems Magyarország marketing-vezetője. "Ez a Microsofttal kötött együttműködési megállapodásunk gyümölcse, és annak a bizonyítéka, hogy a Sun a Microsoft-környezetet használó ügyfelek számára is képes megoldást kínálni. A jövőben egyre több ilyen bejelentés várható majd."

A Sun és a Microsoft hosszas jogi csatározások után 2004-ben kötöttek békét, amikor peren kívüli megállapodással lezárultak a Microsoft ellen a Java kapcsán indított trösztellenes és szabadalombitorlási eljárások. Az egyezség keretein belül a Sun minden Microsoft ellen indított antitröszt pert visszavont, és megállapodás született arról is, hogy a két cég egymás szabadalmainak egy megadott hányadát felhasználhatja saját tevékenysége érdekében. Az egyezség alapján a Microsoft összesen 1,6 milliárd dollárt fizetett a Sunnak, a két cég emellett 10 évre szóló fejlesztési megállapodást írt alá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról