:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 29. 08:28

A költségkontrollnak köszönhetően újra nyereséges a Novell

Az elemzői várakozásoknál jobb pénzügyi eredményekről számolt be tegnap a Novell, a vállalat hosszú idő után végre nyereséget tudott termelni, ami a költségek leszorításának köszönhető. Miután a cég megemelte éves kilátásait, részvényárfolyama közel 5 százalékkal erősödött.

[HWSW] Az elemzői várakozásoknál jobb pénzügyi eredményekről számolt be tegnap a Novell, a vállalat hosszú idő után végre nyereséget tudott termelni, ami a költségek leszorításának köszönhető. Miután a cég megemelte éves kilátásait, részvényárfolyama közel 5 százalékkal erősödött.

Közzétette első pénzügyi negyedévére vonatkozó adatait a Novell. A vállalat 231 milllió dolláros forgalom mellett 16,8 millió dollár nettó profitot tudott termelni, egy évvel korábban 218 milliós bevétel mellett 19,9 milliós veszteséget mutatott a mérleg. Az egy részvényegységre jutó eredmény a folytatólagos tevékenységből 8 cent volt, ami messze felülmúlta az elemzők 5 százalékos előrejelzését.

A Novell az első negyedévben 28 millió dollár bevételhez jutott linuxos üzletága révén, ami éves szinten 65 százaléknak felel meg. A biztonsági termékek (Identity and Access Management) forgalma 15 százalékkal 28 millió dollárra nőtt, a rendszerfelügyeleti megoldásoké 5 százalékkal 37 millió dollárra emelkedett. A Novell munkacsoport-termékei ezzel szemben mindössze 1 százalékkal nagyobb bevételt termeltek az egy évvel korábbinál, így 90 millió dollárt hoztak a konyhára.

A vállalat megemelte éves kilátásait, a korábbi 920-945 helyett most már 940-970 millió dollár közötti forgalomra számít. A Reuters Estimates által megkérdezett elemzők átlagosan 933 milliós bevételre számítottak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.