Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 1. 10:41

Négy béta után jöhet a végleges Firefox 3

Hétfőn várható a Firefox harmadik bétája, azonban a böngésző legújabb változatára ácsingózó felhasználókat további türelemre inti a Mozilla, ugyanis a kiadásra jelölt (RC) verziót egy negyedik béta is meg fogja előzni -- írta a mozilla.dev.planning hírcsoportba Mike Beltzner, a felhasználói felület tervezője.

[HWSW] Hétfőn várható a Firefox harmadik bétája, azonban a böngésző legújabb változatára ácsingózó felhasználókat további türelemre inti a Mozilla, ugyanis a kiadásra jelölt (RC) verziót egy negyedik béta is meg fogja előzni -- írta a mozilla.dev.planning hírcsoportba Mike Beltzner, a felhasználói felület tervezője.

Egyelőre nem tudni, a fejlesztési ütemterv hirtelen megváltozása mennyiben érinti a végleges verzió megjelenését, ugyanis még azt sem tudni, hogy a Beta 3 kódjának lezárása után hány olyan hibát találnak, amelyet mindenképp javítani kell a Beta 4-re való továbblépés előtt. A Mozilla sosem hozta nyilvánosságra a Firefox 3 tervezett megjelenési dátumát, vagyis késésről nincs is értelme beszélni. A kiegészítéseket használóknak nincs oka az aggodalmakra, a Mozilla statisztikái szerint a legnépszerűbbek közel felét már módosították a fejlesztőik, hogy kompatibilisek legyenek a Firefox 3-mal.

Tegnap a Mozilla elérhetővé tett néhány előzetes képernyőfotót a fejlesztés alatt álló mobil változatról, amely Windows Mobile és Linux operációs rendszerre készül el és ugyanazt a Gecko 1.9 motort használja, mint a Firefox 3. A Mozillánál két különféle felhasználói felületet fejlesztenek a mobil Firefoxhoz, egyet az érintőképernyős készülékekhez, egy másikat pedig az érintőkijelző nélküliekhez. A mobil Firefox az asztali változat számos képességét örökli, például a könyvjelzőket és a korábban meglátogatott oldalakat összefogó Places-t.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.