:

Szerző: Bányai György

2007. december 6. 14:05

A BENQ új monitorsorozata a játékosokat célozza

A BENQ új X-sorozata azoknak a felhasználóknak készült, akik játékokat, vagy egyéb, a megjelenítőtől gyors képfrissítést elváró programokat futtatnak. Az új modellek külön képesek igazítani a válaszidőt és a színeket aszerint, hogy a játékok közül FPS vagy szimulátor van-e épp terítéken.

[HWSW] A BENQ új X-sorozata azoknak a felhasználóknak készült, akik játékokat, vagy egyéb, a megjelenítőtől gyors képfrissítést elváró programokat futtatnak. Az új modellek külön képesek igazítani a válaszidőt és a színeket aszerint, hogy a játékok közül FPS vagy szimulátor van-e épp terítéken.

A sorozat legkomolyabb tagja az X2200W 22 hüvelykes átmérőn jeleníti meg a képet 1680x1050 képponton. A gyártó az adatok ismertetése során ennél a modellnél eltérő módon méri a válaszidőt, amelyet Motion Picture Response Time-nak, azaz mozgókép-válaszidőnek hív. Ezt kihangsúlyozni szükséges is, mert a közölt számok gyengébb monitort sejtetnének az általános válaszidő-mérési technika során mért értékeknél.

Az X2200W 8 milliszekundumos válaszideje a képpontok feketéből-fehérbe fordulásátnak, (majd abból vissza feketébe) sebességét jellemzi, ellentétben a többi gyártóval, akik a szürke-szürke rajzolási időt mérik, ez kisebb számot eredményez. A BENQ állítása szerint egy átlagos ma kapható kijelző a feketéből fehérbe fordulást 20 milliszekundum alatt teljesíti, ehhez képest a 8 milliszekundum tényleg kiváló érték.

BENQ X-sorozat

A kijelző egyébként élénkebb is a kategóriatársaknál, 92 százalékban fedi az NTSC skálát 1000:1 kontrasztaránnyal. A sorozat további modellje közül az X2200W mellett a 20 hüvelykes (1680x1050 képpont) X2000W kínál HDMI csatlakoztatási lehetőséget, de a sorozat összes tagja, így a 19 hüvelykes (1440x900 képpont) X900W, valamint a 4:3 oldalarányú (az összes többi szélesvásznú) ugyancsak 19 hüvelykes (1280x1024 képpont) X900 is rendelkezik VGA, valamint DVI csatolófelülettel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.