Szerző: Bányai György

2007. november 14. 13:12

Tűztől és víztől védik adatainkat a Sentry Safe külső merevlemezei

A nagy múlttal rendelkező Sentry Safe 1930-tól gyárt otthoni és irodai széfeket. Most a Maxtorral karöltve új piacra készül betörni: bemutatta külső merevlemezeit, amelyek a különleges háznak köszönhetően a tűz és víz ellen is védelmet élveznek -- biztonságban maradhatnak értékes adataink.

[HWSW] A nagy múlttal rendelkező Sentry Safe 1930-tól gyárt otthoni és irodai széfeket. Most a Maxtorral karöltve új piacra készül betörni: bemutatta külső merevlemezeit, amelyek a különleges háznak köszönhetően a tűz és víz ellen is védelmet élveznek -- biztonságban maradhatnak értékes adataink.

A katasztrófahelyzetekben is helytállni képes külső eszközök 80, illetve 160 gigabájtnyi adatot tárolhatnak el. A londoni illetőségű Intertek által tesztelt adatszéfek a 843 celsius fokos hőséget fél órán keresztül bírják az adatok sérülése nélkül, bár valószínű, hogy a burkolat és az USB csatlakozó műanyag részei ezalatt az idő alatt már erősen károsodnak. Vízbe merülés esetére a gyártó 24 órányi időtartamot szavatol, amely az "adathalászok" számára "átlagos esetben" elegendő lehet a megtalálásához, illetve a felszínre emeléshez.

Nehezen elképzelhető, bár a külső tápellátást nélkülöző kivitelből sejthető, hogy a 19,5 x 11,4 x 28,6 centiméter méretű, nem kevesebb, mint 5 kilogramm tömegű külső meghajtók egy 2,5 hüvelykes merevlemezt rejtenek, amely a tetemes súly miatt nem lesz épp az adatokat mindennap hordozó felhasználók kedvelt társa.


A 80 és a 160 gigabájtos változatok külseje teljesen egyforma

A jelszóval is levédhető, az adatokat titkosítva is tárolni képes tárolókhoz nem csak adatbiztonsági szoftvert kapunk, hanem terméktámogatást is: tűz-, vagy vízkár után a gyártó visszaállítja adatainkat, amely nagy valószínűség szerint nem jelent mást, mint a sérült, ám a merevlemezt sértetlen állapotban megőrző burkolat szétszerelése után a jó kondícióban maradt meghajtó adatainak lementése. A Sentry Safe mindkét modelljét december elsejétől lehet majd megvásárolni, a 80 gigabájtos változat ára 260, a 160 gigabájtosé pedig 320 dollár lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról