Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 3. 15:00

Egyszerű repülőgépszimulátor a Google Earth-ben

Csillagvizsgáló mellett repülőgépszimulátort is építettek a Google Earth alkalmazásba: a 4.2-es változatban egy virtuális F16-os vadász- és SR22 propelleres gép közül választhatunk, majd hódíthatjuk meg az eget. Az implementáció egyszerű, de az élmény szenzációs, csak egy gyors internetkapcsolat -- és számítógép -- kell hozzá. A funkció a legegyszerűbben a Tools menüből indítható el.

[HWSW] Csillagvizsgáló mellett repülőgépszimulátort is építettek a Google Earth alkalmazásba: a 4.2-es változatban egy virtuális F16-os vadász- és SR22 propelleres gép közül választhatunk, majd hódíthatjuk meg az eget. Az implementáció egyszerű, de az élmény szenzációs, csak egy gyors internetkapcsolat -- és számítógép -- kell hozzá. A funkció a legegyszerűbben a Tools menüből indítható el.

A szimulátor beépítése kézenfekvőnek tűnhetett, hiszen a térképrészleteket és háromdimenziós épületeket interneten keresztül letöltő, majd megjelenítő szoftverben gyakorlatilag minden készen állt egy ilyen funkció elindításához. Korábban is "repkedhettünk" egyik helyszínről a másikra, most csupán a scriptet váltotta fel a billentyűzettel, vagy akár joystickkel is irányítható egyszerű szimulátor. Utóbbit javasolt is használni, mivel billentyűzettel, vagy egérrel nem olyan egyszerű irányítani a gépeket.

Google Earth repülőgépszimulátor
Repülés a Google Earth-ben

A repülést egy szóköz lenyomásával "befagyaszthatjuk", de menet közben is körbenézhetünk a CTRL + iránybillentyűk segítségével -- a folyamatosan betöltődő domborzat, és a tájkép ennél nehezen lehetne hitelesebb. Az egyszerű szimulátor nem csak a windowsos, hanem a Mac-es változatban is megtalálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról