Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 8. 09:05

A Lenovo tárgyalásokat folytat a Packard Bell felvásárlásáról

A Lenovo kizárólagos tárgyalásokat folytat a Packard Bell felvásárlásáról -- erősítették meg a felek a pletykákat. A holland Packard Bell fő tulajdonosa John Hui, aki az olcsó számítógépeiről ismert amerikai eMachines tulajdonosa is volt, mielőtt azt bekebelezte volna a Gateway.

[HWSW] A Lenovo kizárólagos tárgyalásokat folytat a Packard Bell felvásárlásáról -- erősítették meg a felek a pletykákat. A holland Packard Bell fő tulajdonosa John Hui, aki az olcsó számítógépeiről ismert amerikai eMachines tulajdonosa is volt, mielőtt azt bekebelezte volna a Gateway.

Hogy a Lenovo mennyit adna a Packard Bellért, arról egyelőre semmit sem tudni. A Packard Bell szóvivője szerint Hui az utóbbi hónapok során több vállalattal is tárgyalt a cég értékesítéséről, de jelenleg a Lenovóval folynak kizárólagos egyeztetések. Hui cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint az Acerrel is tárgyalna a Packard Bell eladásáról.

Az Acer még márciusban jelentette be, hogy egy jelentős felvásárlás segítségével javítaná PC-piaci pozícióját. Természetesen a találgatások egyből megindultak, hogy a tajvani cég melyik vállalat lenyelésére készül, azonban a beígért tranzakcióról azóta sem érkeztek további hírek, pedig J.T. Wang elnök-vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy már folynak a tárgyalások egy PC-iparban érdekelt céggel, amely nem tajvani és nem is amerikai.

Az IDC adatai alapján a második negyedévben a Packard Bell volt a negyedik legnagyobb PC-szállító Nyugat-Európában a fogyasztói szegmensben, a noteszgépek terén pedig a hatodik. A Lenovo asztali és noteszgépei elspsorban a vállalati felhasználók körében kedveltek, a cég számára kapóra jönne egy erős fogyasztói pozíciókkal rendelkező gyártó bekebelezése. A kínai cég határozott célja, hogy az amerikai, japán és európai fogyasztói piacon is növelje befolyását.

A Lenovo a múlt héten tette közzé a júniusban zárult első negyedévének pénzügyi adatait. A világ harmadik legnagyobb PC-gyártójának bevétele 13 százalékkal 3,9 milliárd dollárra emelkedett, miközben a profit 5,2 millió dollárról 66,8 millióra ugrott. A Lenovo az első pénzügyi negyedévében 4,9 millió PC-t értékesített, ez éves szinten 22,3 százalékos növekedésnek felel meg. Az IDC becslése szerint a kínai vállalat 8,3 százalékos részesedéssel rendelkezett a globális PC-piacon, visszaszerezve a harmadik helyet az Acertől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról