Szerző: Bányai György

2007. augusztus 2. 14:48

Páncélozott táblapécé a Getactól

Kevés olyan noteszgéppel találkozhatunk, amely ütés- és időjárásálló kivitelben kerül kereskedelmi forgalomba, de a kifejezetten üzleti célra kínált tablet PC-k között sem nagyobb a választék. A Getac a noteszgépei mellett immár tablet PC-t is kínál azok számára, akik dacolva az elemekkel kénytelenek végezni munkájukat.

[HWSW] Kevés olyan noteszgéppel találkozhatunk, amely ütés- és időjárásálló kivitelben kerül kereskedelmi forgalomba, de a kifejezetten üzleti célra kínált tablet PC-k között sem nagyobb a választék. A Getac a noteszgépei mellett immár tablet PC-t is kínál azok számára, akik dacolva az elemekkel kénytelenek végezni munkájukat.

A barátságtalan környezetben történő munkavégzésre szánt V100 magnézium készülékházában számtalan megoldással találkozhatunk, amelyek védik az alkatrészeket a mostoha körülményektől. Komolyabb környezeti hatások esetén egy irodai környezetben vígan üzemelő átlagos noteszgép, vagy tablet PC már feladná a küzdelmet. A 80 gigabájtos tárolókapacitású merevlemez gumifelfüggesztést kapott, sőt, még egy opcionálisan rendelhető fűtésrendszerrel is megtámogatható, hogy képes legyen üzemelni akár mínusz 20 fokos hidegben -- ez az alacsony hőmérséklet egyébként az akkumulátor számára sem jelent problémát.

A 28 x 22 x 5 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező, 2,2 kilogrammos -- kivitele ellenére meglepően könnyű -- V100 nem csak a pornak, a füstnek, vagy a törmelékeknek áll ellen, hanem még az erős zivataroknak is. A 10,4 hüvelykes, 180 fokban elfordítható kijelző felett elhelyezkedő 1,3 megapixeles kamera is esőálló.

A gép szíve egy 1,2 gigahertzen üzemelő, alacsony fogyasztású Intel Core Duo processzor, amelyet 2 gigabájtnyi DDR2 memória szolgál ki. A kapcsolatteremtés 802.11 a/b/g módokat ismerő vezetéknélküli csatolóval, vagy 1.2 szabványú Bluetooth adóvevővel történhet, de a V100 kiegészíthető GPRS/3G adatátvitellel is. A csatlakozók kis ajtókkal védettek, amelyek között kettő USB 2.0 kaput, egy SD-kártyahelyet és egy mikrofonaljzatot is fellelhetünk.

A Getac V100 képességeiért igencsak mélyen kell a zsebbe nyúlni, mert az amerikai és az európai piacon 3964 dollárért, illetve 2893 euroért vásárolható meg. Itthon az Albacomp forgalmazza a Getac speciális noteszgépeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról