Szerző: Bányai György

2007. augusztus 2. 11:17

A BenQ útnak indítja pénztárcaként használható mobilját

A BenQ tervei szerint ez év végén, a negyedik negyedév során a távol-keleti boltokba kerülhet -- s később talán máshol is megjelenhet -- a cég megtépázott mobil divíziójának legújabb készüléke, a T80, melynek legfőbb újdonsága, hogy képes lesz az NFC vezeték nélküli, rövid hatótávolságú kommunikációra.

[HWSW] A BenQ tervei szerint ez év végén, a negyedik negyedév során a távol-keleti boltokba kerülhet -- s később talán máshol is megjelenhet -- a cég megtépázott mobil divíziójának legújabb készüléke, a T80, melynek legfőbb újdonsága, hogy képes lesz az NFC vezeték nélküli, rövid hatótávolságú kommunikációra.

Pénztárca is lehet

A BenQ T80 egy kisméretű szétcsúsztatható készülék, melyben megtalálható lesz a mobilokba egyszerűen integrálható NFC (Near Field Communication) vezeték nélküli kommunikációs lapka, amelynek köszönhetően a telefon mobil pénztárcaként, vagy akár egyszerű beléptető kártyaként is használható lesz. Jelszavaink és "mobil pénztárcánk" nem véletlenül kapcsolódnak a mobiltelefonokhoz, ez a mára igencsak "hozzánk nőtt" eszköz bár igen gyakran cserélődik, lényegében folyamatosan velünk van, mely ideálissá teszi ezekre a feladatokra.

Egy munkahelyi beléptető kártyát könnyen elhagyhatunk anélkül, hogy annak hiánya rövid időn belül feltűnne, a mobiltelefonunk hűlt helyét azonban az esetek többségében néhány percen belül észrevesszük. A mobiltelefon elektronikus pénztárcaként már kitűnően vizsgázott Japánban, ahol ma már a mindennapok részévé váltak ezek az egyszerű fizetési megoldások.


Az NFC-képes mobilokkal a beléptetőkártyánkat is kiválthatjuk

Hatezer már elkelt

A Bluetooth is megkapta
A kékfogat felügyelő Bluetooth SIG tegnap hozta nyilvánosságra, hogy elfogadta a legújabb, 2.1-es specifikációt, így az újabb generációs Bluetooth modulok is képesek lehetnek az NFC kommunikációra.
Az ABI Research korábbi elemzése szerint 2010-re már a mobilok 50 százaléka lesz képes az NFC kommunikációra. A tajvani illetőségű Far Glory Group építési vállalat már közölte, hogy hatezer darabot vásárol a T80-as mobilkészülékből, hogy a beléptetőrendszereknél, illetve a hozzáférési jogosultságokat vizsgáló berendezéseknél ezzel azonosíthassák magukat az illetékesek a vállalat négy közeljövőben megkezdődő építkezésénél.

A BenQ együtt dolgozik a Chunghwa Telecom Research Institute és a Taipei Smart Card cégekkel az "Easy-Mo" projekten, amelynek célja, hogy előmozdítsák az NFC-képes eszközök hitelkártyaként történő felhasználását. Hank Hung, a BenQ Taiwan igazgatója utalt rá, hogy a T80 piacra kerülésével a BenQ lesz az első tajvani gyártó, aki NFC azonosításra képes mobiltelefonnal jelenik meg a piacon. A T80-nal egyidőben a gyártótól egy másik készülék, az E21-es okostelefon is megérkezhet, amely szintén rendelkezik beépített NFC kommunikációs képességekkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról