Szerző: Ady Krisztián

2007. június 7. 12:12

Tablet PC-ket használnak vaskos könyvek helyett a Wizz Air pilótái

Vaskos könyvek, papíralapú dokumentációk helyett Tablet PC-ket használnak a Wizz Air pilótái, a pilótafülkében elhelyezett vékony számítógépek segítségével jutnak hozzá legfrissebb navigációs, repülés-szabályozási és repülőtéri adatokhoz. A Wizz Air eddig negyven darab Stylistic ST5112 típusú Tablet PC-t vásárolt a Fujitsu Siemens Computers Kft.-től.

[HWSW] Vaskos könyvek, papíralapú dokumentációk helyett Tablet PC-ket használnak a Wizz Air pilótái, a pilótafülkében elhelyezett vékony számítógépek segítségével jutnak hozzá legfrissebb navigációs, repülés-szabályozási és repülőtéri adatokhoz. A Wizz Air eddig negyven darab Stylistic ST5112 típusú Tablet PC-t vásárolt a Fujitsu Siemens Computers Kft.-től.

Nehézkes frissítés

A pilótafülkékben eddig számos nehéz könyvet, térképet, más papíralapú dokumentációt használtak a pilóták, ezek tartalmazzák a légi közlekedés országonként eltérő és változó szabályozásait, a navigációs előírásokat, a repülőgép működtetésével kapcsolatos különböző protokollokat. Az információ folyamatos frissítését a légitársaságok bázisukon oldják meg az érintett lapok cseréjével.

A társaságnak a régióban hat bázisa van Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában és Romániában, de indít járatokat még horvátországi és szlovéniai városokból is. Így előfordulhat, hogy egy-egy repülőgép hosszabb ideig nem száll le a fő bázisokon, ami nehézkessé teszi a papíralapú információfrissítést.

A Tablet PC-k alkalmazása lényegesen egyszerűbbé teszi a dolgokat: azonnal, könnyen és flottaszinten letölthetővé válnak a repülés biztonsága szempontjából legfrissebb információk, akárhol is szállnak le a Wizz Air repülőgépei. A pilótáknak sem kell már a számtalan súlyos kézikönyvvel bajlódniuk, egyetlen gombnyomással előhívhatják a szükséges adatokat.

Fujitus Siemens Stylistic ST5112

Strapabíró és könnyű

A Fujitsu Siemens Stylistic ST5112 Tablet PC-k strapabírók, nem csak a rázkódást, hanem a kisebb magasságból való leejtést is kibírják üzemelés közben. Az Intel Core Duo processzorral felszerelt tábla PC-k 12,1 hüvelykes kijelzővel, 4 gigabájtnyi memóriával, 100 gigabájtos merevlemezzel, Wi-Fi és Bluetooth 2.0 vezeték nélküli kapcsolattal és ujjlenyomat-olvasóval rendelkeznek. A nagy kapacitású, 9 órányi üzemidőt biztosító akkumulátorral felszerelt számítógépek súlya is mindössze 1,75 kilogramm.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról