:

Szerző: Ady Krisztián

2007. február 7. 09:50

Magyarul is elérhető már a Vistát támogató NOD32 antivírus alkalmazás

Megjelent a 2.7-es verziószámú, Windows Vistát is támogató NOD32 antivírus szoftver magyar nyelvű verziója. Az angol nyelven tavaly novemberben bemutatott változat teljeskörűen támogatja a Microsoft 32 és 64 bites operációs rendszereit, a Vista mindkét változatát is beleértve. A fejlettebb rootkit védelmet is bemutató 2.7-es verzió a jelenlegi felhasználók számára teljesen ingyenesen érhető el.

[HWSW] Megjelent a 2.7-es verziószámú, Windows Vistát is támogató NOD32 antivírus szoftver magyar nyelvű verziója. Az angol nyelven tavaly novemberben bemutatott változat teljeskörűen támogatja a Microsoft 32 és 64 bites operációs rendszereit, a Vista mindkét változatát is beleértve. A fejlettebb rootkit védelmet is bemutató 2.7-es verzió a jelenlegi felhasználók számára teljesen ingyenesen érhető el.

A rootkitek -- a számítógépbe való bejutást lehetővé tévő, önmagukat elrejtő kórokozók -- elleni védekezés komoly próba elé állítja az antivírus szoftverek gyártóit. Az Eset egy évvel ezelőtt, a világon elsőként integrált vírusirtójába olyan védelmet, ami megakadályozza e kórokozók települését. A NOD32 2.7-es változatában ez a védelem tovább fejlődött, így az antivírus rendszer már nem csak a rootkitek településének megakadályozására képes, de arra is, hogy heurisztikus technológiája segítségével felismerje és blokkolja a számítógépre korábban feltelepült, aktív rootkiteket.

A NOD32 népszerűsége nem véletlen, az AV-Comparatives 2006-os vizsgálatai szerint a szlovák szoftver számos versenytársa lelassítja a felhasználók számítógépeit, miközben a NOD32 igen alacsony erőforrásigénnyel rendelkezik, és így nem fogja vissza a rendszerek teljesítményét. Az antivírus rendszer ezen kívül kitűnő védelmet nyújt a még ismeretlen vírusok ellen, és általánosan is kimagasló védelmi teljesítményt kínál.

A NOD32 három kategóriában mutatott versenytársainál jobb teljesítményt, és mivel a "proaktív védelem" és a "legnagyobb kézi indítású víruskeresési sebesség" mellett a vírusirtó az "általános" kategóriát is megnyerte, a laboratórium a NOD32-nek ítélte a 2006 Legjobb Antivírus Terméke díjat.

A felhasználók számítógépeire installált, magyar nyelvű NOD32 antivírus rendszerek a következő hetekben automatikusan frissíteni fogják önmagukat a 2.7-es verzióra. Azok, akik ezt nem szeretnék megvárni, a szoftver manuálisan telepíthető szoftvercsomagját már most letölthetik a http://www.nod32.hu" target="_blank">www.nod32.hu oldalról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.