Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 15. 09:48

Mától elérhető az Adobe Photoshop CS3 bétája

Az Adobe Systems ma adja ki a népszerű Photoshop képszerkesztő legújabb változatának, a CS3-nak a bétaváltozatát, amelyet bárki letölthet az Adobe Labs honlapjáról.

[HWSW] Az Adobe Systems ma adja ki a népszerű Photoshop képszerkesztő legújabb változatának, a CS3-nak a bétaváltozatát, amelyet bárki letölthet az Adobe Labs honlapjáról.

A vállalat szerint azért van szükség a széles körű bétatesztelésre, hogy a korábbi verziók felhasználói a lehető leghamarabb kipróbálhassák a CS3-at és megtervezhessék az áttérést. A Photoshop CS3 az első tagja a termékcsaládnak, amely univerzális binárisként elérhető Apple Mac platformon is, így "natív" sebességgel futtatható az Intel processzorral szerelt konfigurációkon. A szoftver természetesen Windows XP és Vista operációs rendszert futtató PC-kre is elérhető lesz.

"Izgalmas időket él most a Mac, ezért az Adobe a Photoshop CS3 bemutató változatával szerette volna megkönnyíteni az áttérést az új, Intel alapú rendszerekre" -- mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának vezetője. "Nem szerettük volna megrövidíteni a Windows vásárlókat sem, ezért a béta a kreatív szakma leglelkesebb felhasználói közösségében mindenki számára hozzáférhető -- nem számít, hogy ki milyen platformot választott."

Az Adobe két új webes eszköz bétaváltozatát is megjelentette. Az Adobe CSS Advisor egy új webalapú közösségi hely, ahol a böngészők kompatibilitási problémáit lehet egyszerűen felismerni és megoldani. A webtervezők és -fejlesztők saját kérdéseiket is felvethetik, már feltett kérdésekhez észrevételeket fűzhetnek, vagy szerkesztőként részesek lehetnek a hely jövőjének alakításában. Bemutatásra került továbbá az Adobe Spry Ajax keretrendszer, egy tervezőkre koncentráló megoldás béta kiadása, amelynek segítségével sokoldalú, dinamikus webhelyek tervezésénél bővíthetők az Ajax interaktív képességei.

A Photoshop CS3 használatba vételéhez elengedhetetlenül szükséges egy Adobe Photoshop CS2, Adobe Creative Suite 2, Adobe Creative Suite Production Studio, Adobe Design Bundle, Adobe Web Bundle vagy Adobe Video Bundle sorozatszám. Sorozatszám nélkül a Photoshop CS3 béta csak két napig használható, sorozatszámmal pedig a végleges változat jövő tavaszi megjelenésééig. A Photoshop CS3 béta az Adobe Bridge kiadás előtti verzióját, illetve a teljesen új Adobe Device Central bemutató változatát is tartalmazza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról