Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 23. 12:23

Kipróbálható az otthoni felhasználók védelmére kifejlesztett Norton 360

A Symantec kiadta a korábban Genesis kódnéven ismert Norton 360 nyilvános bétaváltozatát . Az éves előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatás a vállalat szerint véd a vírusok, trójaik, spyware-ek és egyéb kártevők ellen, tartalmaz phishing-szűrőt, tűzfalat és behatolás-érzékelőt, illetve képes automatikus adatmentést és -visszaállítást is végezni, akár titkosítással is.

[HWSW] A Symantec kiadta a korábban Genesis kódnéven ismert Norton 360 nyilvános bétaváltozatát. Az éves előfizetési díjért igénybe vehető szolgáltatás a vállalat szerint véd a vírusok, trójaik, spyware-ek és egyéb kártevők ellen, tartalmaz phishing-szűrőt, tűzfalat és behatolás-érzékelőt, illetve képes automatikus adatmentést és -visszaállítást is végezni, akár titkosítással is.

A Symantec szerint a Norton 360 elsősorban átlagos, az informatikai biztonsághoz nem sokat értő otthoni felhasználóknak készült, ezért alapesetben a termék még figyelmeztetéseket sem küld a tevékenységéről, csendben teszi a dolgát: kívül tartja a hackereket és vírusokat, automatikusan frissíti az adatbázisait, ha a PC-n éppen nem dolgozik senki akkor töredezettségmentesíti a merevlemezt, lefuttatja a víruskeresést és elkészíti a biztonsági mentéseket. A bétaváltozat 250 megabájtos online tárhelyet biztosít az adatok mentésére, a végleges verzióban ez azonban 2 gigabájt lesz. A Norton 360 természetesen merevlemezre vagy akár CD-re, DVD-re is tud menteni.

A Norton 360 tulajdonképpen a Norton Anti-Virus, az Internet Security és a Confidential képességeit egyesíti és egészíti ki. Ezek a termékek egyébként nem működnek együtt a Norton 360 bétaváltozatával, a vállalat weboldalán figyelmeztet is rá, hogy a telepítés előtt távolítsuk el őket, amennyiben rendelkezünk velük, a Norton Ghost és Save & Restore ugyanakkor maradhat. Egyelőre nem tudni, a végleges változat mikor érkezik, a gyártó legkésőbb márciusra ígéri. A Norton 360 éves előfizetési ára sem ismert még.

A Norton 360 egyértelműen a Microsoft OneCare szolgáltatására adott válasz: a redmondi cég idén nyáron indította be előzfizetéses biztonsági szolgáltatását a Norton 360-hoz hasonló funkciókkal. Nem sokkal később a McAfee is bejelentette, hogy Falcon kódnéven előfizetéses biztonsági szolgáltatást indít. A cél az átlagos, biztonsághoz nem sokat értő otthoni felhasználók elcsábítása, a tét pedig egy évi 15 milliárd dolláros piac -- becsli a Yankee Group.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról