:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 21. 12:37

Felvásárlással erősít a mobil biztonság terén a Check Point

A Check Point Software Technologies bejelentette a svéd Protect Data felvásárlását, a tranzakció értéke 586 millió dollár. A Protect Data igazgatótanácsa azt ajánlja a részvényeseknek hogy fogadják el a Check Point ajánlatát, a cég legnagyobb tulajdonosa, a 10,46 százalékos részesedéssel rendelkező Monterro Holding már rá is bólintott az üzletre.

[HWSW] A Check Point Software Technologies bejelentette a svéd Protect Data felvásárlását, a tranzakció értéke 586 millió dollár. A Protect Data igazgatótanácsa azt ajánlja a részvényeseknek hogy fogadják el a Check Point ajánlatát, a cég legnagyobb tulajdonosa, a 10,46 százalékos részesedéssel rendelkező Monterro Holding már rá is bólintott az üzletre.

Az izraeli Check Point történetében ez mindössze a második felvásárlás. A vállalat 2003-ban vette meg a tűzfaláról ismert ZoneAlarmot 200 millió dollárért, illetve később meg akarta venni a Sourcefire-t, azonban ezt a tranzakciót az amerikai hatóságok nem hagyták jóvá. A Protect Data lenyelése nem jelenthet gondot a Check Pointnak, amely a legutóbbi negyedévét több mint 1,6 milliárd dolláros készpénzállománnyal zárta.

A Protect Data a tulajdonosa a Pointsec Mobile Technologies vállalatnak, amely noteszgépeken, tenyérgépeken és okostelefonokon vagy akár memóriakártyákon, pendrive-okon tárolt adatok titkosítására szolgáló szoftvereket fejleszt. A Pointsec kínálatában felhasználó-azonosítási megoldások is megtalálhatók. A Check Point közleménye szerint a felvásárlás jelentős lépés azon stratégia végrehajtásában, amelynek keretén belül a cég a vállalatok teljes védelmét el tudja látni, a szerverektől és hálózatoktól kezdve az asztali PC-ken át a mobil eszközökig.

Ahogy a vállalatok körében egyre terjednek az adatok tárolására is alkalmas mobil eszközök, egyre nagyobb az igény az olyan védelmi megoldásokra, amelyek biztonságossá teszik ezek használatát, illetve a kapcsolódásukat a vállalati hálózatokra. A Pointsec kínálatában szinte az összes létező platformhoz megtalálható titkosítási megoldás, legyen szó Windows vagy Linuxot futtató PC-ről, Palm OS-e, symbianos vagy windowsos tenyérgéről és okostelefonról. A vállalat termékeinek hazai disztribúcióját július óta a filter:max látja el.

"Ahogy az adatlopások és az egyre szigorodó szabályozások egyre komolyabb kihívások elé állítják a cégeket, nyilvánvalóvá válik, hogy a védelmet ki kell terjeszteni az infrastruktúráról magukra az adatokra" -- mondta Gil Shwed, a Check Point elnök-vezérigazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.