Szerző: Ady Krisztián

2006. november 21. 10:15

Windows Vistát is támogat már a NOD32 vírusírtó alkalmazás

Hosszú vajúdást követően megszületett a NOD32 antivírus alkalmazás Microsoft Vistát is támogató, 2.7-es verziója. Az Eset Software frissített alkalmazása rögtön teljes támogatást nyújt, nem csak a 32 bites, hanem 64 bites Vista változatoka is feltelepíthető. A fejlettebb rootkit védelmet is bemutató új verzió a jelenlegi felhasználók számára ingyenesen érhető el.

[HWSW] Hosszú vajúdást követően megszületett a NOD32 antivírus alkalmazás Microsoft Vistát is támogató, 2.7-es verziója. Az Eset Software frissített alkalmazása rögtön teljes támogatást nyújt, nem csak a 32 bites, hanem 64 bites Vista változatoka is feltelepíthető. A fejlettebb rootkit védelmet is bemutató új verzió a jelenlegi felhasználók számára ingyenesen érhető el.

A vírusirtó 2.7-es változata természetesen nem csak a Vistára, hanem a Windows XP és Windows Server 2003 (64 bites) operációs rendszerekre is feltelepíthető, egyetlen telepítőt használhatunk a korábbi OS-verziók alatt. A rootkitek elleni védelem továbbfejlődött, így az antivírus rendszer már nem csak az utóbbi időben ismertté vált rosszindulatú kódok településének megakadályozására képes, de arra is, hogy heurisztikus technológiája segítségével felismerje és blokkolja a számítógépre korábban feltelepült, aktív rootkiteket.

"A NOD32 esetében a felhasználó nem egy terméket, hanem egy szolgáltatást kap. Az Eset Software cégpolitikájának szerves része, hogy nem csupán a vírusirtó vírusdefiníciós adatbázisát frissíti, hanem a rendszer minden komponensét. Így folyamatosan biztosítjuk a legújabb technológiát minden felhasználónk számára" -- nyilatkozta Csiszér Béla, a NOD32-t képviselő Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember kiemelte, hogy a vírusirtó új változatában a fejlettebb védelem mellett a Windows Vista operációs rendszer támogatása is ingyenesen áll a jelenlegi felhasználók rendelkezésére, és a frissítés -- az alapértelmezett beállítások szerint, működő internetkapcsolat esetén -- automatikusan megtörténik.

A szlovák fejlesztésű NOD32 vírusirtó tartja a nemzetközi Virus Bulletin magazin VB100% díjának rekordját. A minősítést -- amit az a termék kaphat meg, mely a tesztek során minden vírust megtalál és eltávolít, miközben nem produkál téves riasztást -- a vírusirtó eddig 40 alkalommal szerezte meg. A NOD32 nyerte meg a ChekVir laboratórium februári tesztjét, ami a vírusirtó szoftverek heurisztikus képességeit hasonlította össze.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról