Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 20. 14:35

A fejlesztők már elérhetik a végleges Windows Vistát

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven kiadta a Windows Vista végleges változatát a fejlesztők számára, a TechNet- és MSDN-előfizetők máris elérhetik a szoftvert és megkezdhetik az alkalmazásaik tesztelését.

[HWSW] A Microsoft korábbi ígéretéhez híven kiadta a Windows Vista végleges változatát a fejlesztők számára, a TechNet- és MSDN-előfizetők máris elérhetik a szoftvert és megkezdhetik az alkalmazásaik tesztelését.

Azok is ingyen jutnak a Vistához, akik a Technical Beta program résztvevőiként legalább egy hibajelentést eljuttattak a Microsofthoz. A mennyiségi licenccel rendelkező vállalatok november 30-án juthatnak hozzá a régóta várt operációs rendszerhez, a nagyközönség számára pedig 2007. január 30-án lesz elérhető. A magyar változat legkorábban márciusban érkezhet.

A Windows Vista fejlesztése több mint öt évet vett igénybe, belsős források szerint ezalatt az idő alatt egyszer gyakorlatilag az alapoktól újra kellett kezdeni a munkát. A korábban Longhorn kódnéven ismert szoftver tavaly nyáron kapta a Vista nevet, a régóta várt operációs rendszer körüli történések aztán idén gyorsultak fel, amikor megjelentek az előzetes verziók. A májusban kiadott Beta 2-t több mint kétmillióan töltötték le, az RC1 és RC2 változatok pedig még ennél is több felhasználóhoz jutottak el világszerte. A Vista kódját két hete véglegesítette a Microsoft.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról