Szerző: Ady Krisztián

2006. november 17. 12:46

Két digitális tévétuner a Terratec új pendrive méretű eszközében

Amikor azt hinnénk, hogy ennél kisebb már nem nagyon lehet, a gyártóknak mindig sikerül pozitív csalódást okozniuk. Amikor megjelentek az első pendrive méretű tévétunerek, melyekkel digitális földfelszíni tévéadásokat lehetett fogni, valósznűleg nem gondoltuk, hogy rövid időn belül akár kettő vevőt is képesek ekkora méretbe belezsúfolni.

[HWSW] Amikor azt hinnénk, hogy ennél kisebb már nem nagyon lehet, a gyártóknak mindig sikerül pozitív csalódást okozniuk. Amikor megjelentek az első pendrive méretű tévétunerek, melyekkel digitális földfelszíni tévéadásokat lehetett fogni, valósznűleg nem gondoltuk, hogy rövid időn belül akár kettő vevőt is képesek ekkora méretbe belezsúfolni.

Az eddig csupán PCI-kártyán elérhető duáltuneres megoldást ilyen miniatűr méretben is elérhetővé tette a Terratec, aki ma dobta hivatalosan is piacra a szeptemberi Apple Expo 2006 rendezvényen is bemutatott Cinergy DT USB XS Diversity USB-s tunerét. A Terratec pendrive méretű, főként noteszgépekhez kínált kütyüje rögtön két digitális adás párhuzamos vételét teszi lehetővé ilyen kis méretben, tehát míg az egyiket nézzük, a másikat akár rögzíthetjük is. Sajnos itthon egyelőre továbbra is csak közszolgálat tesztadások foghatók DVB-T adás formájában.

Terratec Cinergy DT USB XS Diversity

A Diversity szóval jellemzett saját technológia a Terratec tunerjét akár 150 km/órás mozgás közben (azaz akár autóban, vagy vonaton ülve) is használhatóvá teszi, miközben jelentősen növeli az érzékenységet, így olyan helyeken is fogható lesz a DVB-T adás, ahol erre korábban a gyenge jelerősség miatt nem nagyon volt lehetőség. A Cinergy DT USB XS Diversity akár mindkét digitális tuner jelét képes rögzíteni is. Az európai webes árlistával is rendelkező üzleteben a kisméretű duál tunerért 119 euró (~31 ezer forintot) kérnek el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról