Szerző: Ady Krisztián

2006. november 15. 10:15

Menetrend szerint érkeztek a legújabb Windows frissítések

Mint minden hónap második keddjén, a Microsoft helyi idő szerint tegnap este újabb frissítéseket adott ki a Windows XP operációs rendszerekhez, és néhány külső alkalmazáshoz. A szám szerint öt frissítésből négy kritikus fontosságú, melyek összesen 11 különböző sérülékenységet, hibát hivatottak javítani a felhasználók operációs rendszerén.

[HWSW] Mint minden hónap második keddjén, a Microsoft helyi idő szerint tegnap este újabb frissítéseket adott ki a Windows XP operációs rendszerekhez, és néhány külső alkalmazáshoz. A szám szerint öt frissítésből négy kritikus fontosságú, melyek összesen 11 különböző sérülékenységet, hibát hivatottak javítani a felhasználók operációs rendszerén.

A most kiadott patch-ek némelyike az eddigi gyakorlattól eltérően külső fejlesztőktől származó alkalmazássokkal kapcsolatos sérülékenységeket is befoltoznak, így a Novell Netware és Adobe Flash szoftverekkel felszerelt PC-k is biztonságosabbá válhatnak. Az egyik legfontosabb javítás a csomagban a Microsoft XML Core Services szolgáltatásokkal kapcsolatos, mely szintén nem kötődik szervesen a Windows XP operációs rendszerhez.

A keddi frissítésben ismét megérkezett a leggyakoribb kártékony kódokat eltávolító eszköz, melyből egy új változatot telepít a számítógépekre a Microsoft. Szintén része a frissítésnek az Outlook-ban lévő spamszűrő újabb definíciós állománya, illetve némi Microsoft Office 2003 javítás.

A frissítések a Windows Update webhelyen keresztül érhetők el, sőt, ezek a frissítések az Automatikus frissítés használatával az illegális, kalóz Windows XP operációs rendszerekre is letöltődnek-települnek, melyek egyébként nem mennének át a Windows Update eredetiségvizsgálatán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról