Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 7. 16:55

Új fejlesztőeszközök tömkelege a Microsofttól

Barcelonában megnyitotta kapuit a Microsoft TechEd Europe Developers Fórum, a redmondi cég idei fejlesztői konferenciáján több mint 3750 fejlesztő, szponzor és akadémikus részvétele várható.

[HWSW] Barcelonában megnyitotta kapuit a Microsoft TechEd Europe Developers Fórum, a redmondi cég idei fejlesztői konferenciáján több mint 3750 fejlesztő, szponzor és akadémikus részvétele várható.

Mai megnyitó előadásában Eric Rudder, a Microsoft technológiai stratégiáért felelős alelnöke bejelentette, hogy elkészült a Microsoft .NET 3.0 keretrendszer, a Microsoft Visual Studio 2005 Office 2007-hez fejlesztett eszközkészlet, valamint az ASP.NET AJAX második bétájának megjelenését. Rudder arra biztatta a hallgatóságot, hogy töltsék le és használják ezeket az eszközöket, segítségképpen a Microsoft Windows Vista-hoz készülő fejlesztéseikhez. A Visual Studio 2005-höz is elkészültek azok a kiegészítők, amelyek lehetővé teszik .NET Framework 3.0 alkalmazások fejlesztését.

A konferencián bemutatkozott a korábban Atlas kódnéven ismert ASP.NET AJAX ingyenes keretrendszer második bétaváltozata, amelynek segítségével a fejlesztők könnyen, gyorsan fejleszthetnek modern webes alkalmazásokat. Az ASP.NET AJAX végleges változata az év végén készül el. A redmondiak szerint a technológiát a Microsoft teljes mellszélességgel támogatja, ami előny lehet a közösségi fejlesztésű megoldásokkal szemben. Az AJAX könyvtárakat a Microsoft a Shared Source licenc alatt fogja közzétenni.

Szintén a TechEden lebbent fel a fátyol az SQL Server 2005 Compact Edition -- korábban Everywhere Edition -- megjelenésre szánt verziójáról (RC), ami egy valódi relációs adatbáziskezelő apró méretben. Az SQL Server 2005 Compact Edition egy olyan SQL Server-változat, ami kifejezetten kliensgépekre készült, a kliensoldali alkalmazások lokális adattárolásának egyszerűsítésére. A szoftver ingyen letölthető a Microsoft weboldaláról.

A most bemutatott, hamarosan megjelenő megoldások gyors terjedése érdekében a Microsoft Learning is bővült, az ASP.NET 2.0 AJAX-hoz máris elérhetők tanayagok, hamarosan pedig megjelennek a .NET Framework 3.0 és a Visual Studio 2005 Tools for Office for the 2007 Microsoft Office használatát segítő leírások is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról