Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 6. 16:39

Elkészült a Microsoft Office 2007

A Microsoft lezárta az Office 2007 kódját, ezzel elkészült a szoftver végleges (Release to Manufacturing, RTM) változata. Az aranykód elkészülése azért is fontos mérföldkő, mert egyúttal a Microsoft Office eddigi legnagyobb béta-teszt programjának zárása is: a szoftver második bétaverzióját világszerte 3,5 millióan töltötték le.

[HWSW] A Microsoft lezárta az Office 2007 kódját, ezzel elkészült a szoftver végleges (Release to Manufacturing, RTM) változata. Az aranykód elkészülése azért is fontos mérföldkő, mert egyúttal a Microsoft Office eddigi legnagyobb béta-teszt programjának zárása is: a szoftver második bétaverzióját világszerte 3,5 millióan töltötték le.

Jön! Jön! Jön!

Amint arról már korábban hírt adtunk, az Office 2007 -- a Windows Vistával és az Exhange Server 2007-tel együtt -- november 30-án mutatkozik be és ekkortól lesz elérhető a mennyiségi licenccel rendelkező vállalatok, szervezetek számára. A termékek általános piaci megjelenése januárban esedékes, a magyar verzió pedig legkorábban márciusban érkezhet meg.

Az Office 2007 összes alkalmazása elérhető lesz magyarul is, illetve a szerverszoftverek többségét is lokalizálják. A termék történetében először az Office 2007 vásárlói most minden nyelvhez külön vásárolhatnak nyelvi kiegészítő csomagot. E csomagok azonnal kétnyelvűvé teszik az alkalmazásokat és az eszközkészleteket, valamint másodlagos lokalizált felhasználói interfészt, súgó fájlt, szótárt és szinonima-szótárt is tartalmaznak.

"A fejlesztési folyamat célba ért, megérdemelten ünnepelhet a csapat!" -- mondta Jeff Raikes, a Microsoft Üzleti Divíziójának elnöke. "Az elmúlt bő évtizedet tekintve a 2007-es Microsoft Office rendszer RTM változata tartalmazza a termék legjelentősebb fejlesztéseit. Megelégedéssel tölt el, hogy ilyen csodálatos termékcsomaggal segíthetjük vevőinket hatékonyságuk további, ugrásszerű emelésében."

Az Office 2007 nem csak gyártásra alkalmas minőségű kódot kapott, hanem néhány funkcióban is bővült a tesztváltozatokhoz képest. Az egyik ilyen, hogy az Outlook 2007 képes SMS-kapcsolatot létesíteni a mobiltelefonokkal, a funkció lehetővé teszi e-mailek, kapcsolatok, naptár-bejegyzések és feladatok küldését és fogadását, a számítógép és a mobiltelefon közötti SMS-ek formájában.

Bevezetést megkönnyítő eszközök hada

A vállalat számos új eszközzel segíti az Office 2007 bevezetését, iIlyen új eszköz egyebek mellett az Office Migration Planning Manager, a fájlformátumok közötti tömeges konverziót elvégző Open XML Formats Bulk Conversion Toolkit, az alkalmazás-kompatibilitást és hardver-erőforrásokat ellenőrző, majd az image-ek létrehozását és telepítését megkönnyítő Business Desktop Deployment 2007 Solution Accelerator, valamint a telepítéssel, migrációval kapcsolatos információkat összesítő Office 2007 Resource Kit.

A Microsoft az Office Online-t is átszabta, hogy segítse a 2007-es Office újdonságainak megismerését: az érdeklődők kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb termékek körét és megkereshetik a kapcsolódó hatékonyságnövelő forrásokat is, többek között 50 ezer új súgó-cikkelyben, 35 demonstrációs programban, 24 új online tanfolyamban és 400 letölthető sablonban kutakodhatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról