Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 6. 11:42

Mobiltelefonokra is kiterjeszti egységes kommunikációs architektúráját a Cisco

A Cisco Systems bejelentette, hogy mintegy 31 millió dollár készpénzért felvásárolja a magántulajdonban lévő Orative vállalatot. Az Orative egyik alkalmazása révén a Cisco a mobil készülékek, így mobiltelefonok és okostelefonok piacára is kiterjesztheti egységes kommunikációs portfólióját.

[HWSW] A Cisco Systems bejelentette, hogy mintegy 31 millió dollár készpénzért felvásárolja a magántulajdonban lévő Orative vállalatot. Az Orative egyik alkalmazása révén a Cisco a mobil készülékek, így mobiltelefonok és okostelefonok piacára is kiterjesztheti egységes kommunikációs portfólióját.

A Cisco 2006 márciusában jelentette be egységes kommunikációs rendszerének (Unified Communications) megjelenését, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy informatikai és telekommunikációs infrastruktúrájuk egyesítésével egységes kommunikációs platformot hozzanak létre. Az Orative olyan mobil szoftvermegoldásokat fejleszt, amelyek a Cisco egységes kommunikációs rendszerének funkcióit a céges mobiltelefonokon is elérhetővé teszik.

A kaliforniai San Joséban működő, 33 dolgozó foglalkoztató Orative javás és symbianos mobiltelefonokon futó Enterprise Software alkalmazásával a felhasználók konferenciabeszélgetéseket folytathatnak, meghallgathatják Cisco Unity hangpostaüzeneteiket, kiszűrhetik a nemkívánatos telefonhívásokat és zavaró üzeneteket, valamint hozzáférhetnek a személyes és vállalati telefonkönyvekhez. A Cisco és az Orative együttműködése a mobiltelefont valódi üzleti munkaeszközzé teszi, ahol a hívásvezérlés a Cisco Unified CallManagerrel történik, a konferenciák a Cisco MeetingPlace-en futnak, a Cisco Unity pedig a hangposta-szolgáltatásokhoz kínál megbízható platformot.

A szokásos szerződéskötési feltételek alapján létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének második negyedévében kerül sor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról