Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 3. 10:53

Tartalomkezelés területén erősít az Oracle

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy mintegy 440 millió dollár készpénzért felvásárolja a vállalati tartalomkezelő megoldásokat fejlesztő Stellent céget. Az Oracle részvényenként 13,50 dollárt kínál a Stellentért, ami a tegnapi záróároz képest 27 százalékos prémiumot jelent -- bár az is igaz, hogy a bejelentés nyomán a Stellent papírjai 25 százalékot erősödtek. A várakozások szerint az ügylet 2007 elején fog lezárulni.

[HWSW] Az Oracle tegnap bejelentette, hogy mintegy 440 millió dollár készpénzért felvásárolja a vállalati tartalomkezelő megoldásokat fejlesztő Stellent céget. Az Oracle részvényenként 13,50 dollárt kínál a Stellentért, ami a tegnapi záróároz képest 27 százalékos prémiumot jelent -- bár az is igaz, hogy a bejelentés nyomán a Stellent papírjai 25 százalékot erősödtek. A várakozások szerint az ügylet 2007 elején fog lezárulni.

"Az elektronikus tartalom, struktúrálatlan adatok és dokumentumok mennyisége nagy ütemben növekszik a cégeknél és a vállalatok keresik azokat az automatikus tartalom- és folyamat-menedzsment megoldásokat, amelyek segítenek a törvényi szabályozásoknak megfelelően kezelni ezt az információtömeget" -- mondta a bejelentés kapcsán Thomas Kurian, az Oracle alelnöke.

A minnesotai Eden Prairie városban működő Stellentnek világszerte mintegy 4700 ügyfele van, köztük olyan neves cégek, mint a Procter & Gamble, a Merril Lynch, az ING és a Vodafone. A vállalat 560 alkalmazottja a legutóbbi pénzügyi évben 123,4 millió dolláros bevétel mellett 6,3 millió dollár nyereséget termelt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról