Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 31. 11:00

Elkészült és letölthető a Windows Media Player 11

A Microsoft pár napos késéssel kiadta a Windows Media Player 11 végleges változatát, amely ingyenesen letölthető a vállalat weboldaláról , bár egyelőre csak angol nyelven. A szoftver telepítéséhez eredeti Windows XP szükséges, a Windows Vista bétaváltozatait használók azonban csak az operációs rendszer végleges változatával együtt kapják meg a médialejátszót.

[HWSW] A Microsoft pár napos késéssel kiadta a Windows Media Player 11 végleges változatát, amely ingyenesen letölthető a vállalat weboldaláról, bár egyelőre csak angol nyelven. A szoftver telepítéséhez eredeti Windows XP szükséges, a Windows Vista bétaváltozatait használók azonban csak az operációs rendszer végleges változatával együtt kapják meg a médialejátszót.

A WMP11 legfontosabb újdonsága az új kezelőfelület, amely már a Windows Vistához illeszkedik. A szembetűnő kozmetikai változások mellett átszabták a menürendszert is, az albumok borítóit szimbolizáló képekkel pedig jobban áttekinthetővé tették a könyvtárakat. A Microsoft belső tesztjei során 10 ezer dallal tesztelték a Windows Media Player 11 könyvtárkezelését, így a gyors működés garantált az átlagos hardverelemekkel szerelt számítógépeken. A vállalat szerint a WMP 11 több millió digitális dallal, videóval, vagy képpel is könnyedén elboldogul.

Az albumokat akár halmokba is lehet rendezni az egyszerűbb, átláthatóbb csoportosításért. Ha valakinek ez sem elég, és az óriási zenegyűjteményében mégsem találja meg elsőre, amit keres, segít a beépített Instant Search, emellett egyszerűsítették a lejátszási listák létrehozását is. A Windows Media Player 11 teljesen integrálva van az MTV és a Microsoft által közösen létrehozott Urge zenebolttal, ahonnan 110 ezer előadó 2 millió zeneszáma vásárolható meg, de emellett számos másik zenebolt is elérhető közvetlenül a médialejátszó kezelőfelületéről.

A Microsoft szerint a Media Player 11 több mint 200 hordozható lejátszóval és otthoni szórakoztató eszközzel működik együtt, az új verzióban jelentősen továbbfejlesztették a szinkronizációt. A CD-k rippelése is egyszerűen elérhető az új menüből, ráadásul mostantól WMA Professional és veszteségmentes WAV formátumokba is el lehet menteni a lemezeken található dalokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról