Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 5. 14:14

NetAcademia: üzleti gondolkodás informatikusoknak

Vezetőképző Intézet nevű tanfolyamsorozatán informatikusok számára kíván a gyakorlatban is hasznosítható üzleti ismereteket átadni a NetAcademia. Novák Zsolt, a Vezetőképző Intézet oktatója szerint az üzleti folyamatok egyre kiszolgáltatottabbá váltak az informatikai infrastruktúrának, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy az informatika egy jól felépített szabályozási-, minőségbiztosítási rendszernek megfelelően működjön.

[HWSW] Vezetőképző Intézet nevű tanfolyamsorozatán informatikusok számára kíván a gyakorlatban is hasznosítható üzleti ismereteket átadni a NetAcademia. Novák Zsolt, a Vezetőképző Intézet oktatója szerint az üzleti folyamatok egyre kiszolgáltatottabbá váltak az informatikai infrastruktúrának, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy az informatika egy jól felépített szabályozási-, minőségbiztosítási rendszernek megfelelően működjön.

A Vezetőképző Intézet ötnapos képzésének első része a katasztrófa-elhárítás elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozik, így többek között a DRP (Disaster Recovery Plan) tervek elkészítését tárgyalja. A második rész három előadása az IT-folyamatok, szolgáltatások, valamint a felhasználó-támogató rendszerek menedzselésére koncentrál. Ezek fő témái a biztonságirányítás, az erőforrás-kihelyezés, valamint az ügyfélszolgálat-irányítás. A NetAcademia Vezetőképző Intézete a jövőben további, az informatikusok vezetővé válását, illetve az informatikai döntéshozók munkáját üzleti oldalról támogató képzések bevezetését is tervezi.

"Tanfolyamsorozatunk az informatikai döntéshozók számára újfajta rálátást biztosít szakmájuk legkritikusabb területeire. A tematika így felöleli többek között az ISO, a British Standard, az ITIL és a COBIT különböző szabványainak, és e szabványok használatának lényegét" -- mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról