Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres
>> Developer 2014 kutatás: vegyél részt a kutatásunkban és segíts megismerni a hazai szoftverfejlesztők szokásait! <<

Bérelhető számítási kapacitás a HP-tól

Bodnár Ádám, 2005. november 30. 13:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sun Gridhez hasonló, közmű-jellegű informatikai szolgáltatással jelentkezett a Hewlett-Packard. A kedden bemutatott megoldás lényege, hogy a HP saját adatközpontjaiban, a saját gépein futtatja az ügyfelek számításigényes mérnöki alkalmazásait. A vállalat elsősorban pénzügyi szervezetektől, olajcégektől vagy az egészségügyi ipar szereplőitől várja a megrendeléseket.

[HWSW] A Sun Gridhez hasonló, közmű-jellegű informatikai szolgáltatással jelentkezett a Hewlett-Packard. A kedden bemutatott megoldás lényege, hogy a HP saját adatközpontjaiban, a saját gépein futtatja az ügyfelek számításigényes mérnöki alkalmazásait. A vállalat elsősorban pénzügyi szervezetektől, olajcégektől vagy az egészségügyi ipar szereplőitől várja a megrendeléseket.

Az ügyfelek választhatnak, hogy a feladatot milyen alkalmazáson, milyen operációs rendszeren és milyen hardveren kívánják futtatni. A HP megállapodott a mérnöki-tudományos alkalmazások legnagyobb fejlesztőivel a szoftverek használatáról, beleértve olyan cégeket, mint a Fliuen, az MSC és a Dassault Systems. A futtatott alkalmazástól függően egy órányi processzoridő ára 55 cent és 1,50 dollár között alakul.

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.