Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 28. 11:55

Elítélték a spamkirályt

[HWSW] Az amerikai EarthLink internetszolgáltató pert nyert két fiatalember ellen, akiket spamküldésért nyilvánosságra nem hozott összegű kártérítés megfizetésére kötelezett a bíróság. Damon DeCrescenzo és David Burstyn az "Alabamai Spamküldők" csoport tagjai, akik az alabamai Birmingham városból, illetve annak környékéről küldték szét kéretlen reklámleveleiket. A Spamhouse Project listája szerint DeCrescenzo a világ egyik legtermékenyebb spammere.

A két fiatalember vállalatokat, neveket és címeket talált ki, ezeket feltüntetve küldték ki kéretlen reklámjaikat, amelyekben többek között Viagrát és felnőtteknek szóló társkereső szolgáltatásokat kínáltak. A per során napvilágot látott, hogy DeCrescenzo és Burstyn a az internet segítségével mások személyes adataihoz jutott hozzá, és ezek segítségével fizettek elő több szélessávú szolgáltatásra, amelyeken kereszül reklámleveleiket a világháló más felhasználóira zúdították.

Az EarthLink az utóbbi évek során a spamellenes harc egyik zászlóvivőjévé vált. A cég jogásza szerint az ilyen ügyek jogi útra terelése hatékony és egyben elrettentő. Az EarthLink a jövőben is pert indít majd a kéretlenlevél-küldők ellen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról