Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 27. 10:30

Harmadával növelte nyereségét az SAP

[WSJ/HWSW] Közel harmadával növelte nettó nyereségét a német SAP, az üzleti szoftverek legnagyobb gyártója. A vállalat elsősorban Amerikában ért el kiváló eredményeket, ahol a szoftvereladásokból származó bevétel 26 százalékkal ugrott meg.

A negyedik negyedévben az SAP 2,4 milliárd euró bevétel mellett 542 millió euró -- részvényenként 1,74 euró -- nettó profitot ért el, ami megfelel a cég saját várakozásainak. Egy évvel korábban a vállalat 2,2 milliárd euró forgalomról és 420 millió euró nyereségről számolt be. A szoftverlicenc-eladások 8 százalékkal 1 milliárd dollárra nőttek. Miközben az EMEA régióban az SAP licencbevételei stagnáltak, Amerikában látványosan növekedtek, itt 26 százalék volt a fellendülés. Az Egyesült Államokban a cég 19 százalékos javulást könyvelhetett el.

A teljes pénzügyi évben az SAP 7,5 milliárd euró bevételt és 1,3 milliárd euró nettó profitot ért el. A bevétel a megelőző évhez képest 7 százalékkal, a nyereség pedig 22 százalékkal emelkedett. A szoftverlicenc-árbevétel éves szinten 10 százalékkal 2,4 milliárd euróra emelkedett. A cég piaci részesedést nyert, elemzők szerint főképp az Oracle kárára, amely a PeopleSoft felvásárlásával volt elfoglalva. Az SAP az üzleti szoftverek amerikai piacán jelenleg 38 százalékos, világszinten pedig 56 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról