:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 25. 15:42

Későn eszmélt a Sony

A Sony Computer Entertainment vezetője, Ken Kutaragi szerint a vállalatának már korábban be kellett volna lépnie a hordozható multimédiás eszközök piacára. Egy tokiói rendezvényen Kutaragi elmondta, komoly frusztrációt okozott a számára, hogy cége nem szállt versenybe időben a hordozható MP3-lejátszók piacán, azonban a Sony zenei részlege és a tulajdonában levő filmstúdiók -- Columbia, Tristar -- a kalózkodástól tartva minden ilyen kísérletet ellehetetlenítettek.

[HWSW] A Sony Computer Entertainment vezetője, Ken Kutaragi szerint a vállalatának már korábban be kellett volna lépnie a hordozható multimédiás eszközök piacára. Egy tokiói rendezvényen Kutaragi elmondta, komoly frusztrációt okozott a számára, hogy cége nem szállt versenybe időben a hordozható MP3-lejátszók piacán, azonban a Sony zenei részlege és a tulajdonában levő filmstúdiók -- Columbia, Tristar -- a kalózkodástól tartva minden ilyen kísérletet ellehetetlenítettek.

Egészen a közelmúltig a Sony hordozható termékei kizárólag a vállalat saját fejlesztésű ATRAC tömörítési eljárását támogatták, ami ahhoz vezetett, hogy a vevők nem számoltak a cég termékeivel, amikor hordozható MP3-játszót kerestek. A vállalat jelenleg jutott el oda, hogy egyes termékeibe -- például a PlayStation Portable konzolba, illetve merevlemezes audiojátszójába -- beépítse az MP3 formátum támogatását. "Kezdünk felnőni" -- mondta Kutaragi.

A Sony PlayStation Portable nem csak hordozható konzol, hanem egyben audio- és videolejátszó is. A vállalat következő generációs játékgépe, a PlayStation 3 is támogat majd multimédiás funkciókat, bár ezekről egyelőre nem sok részlet látott napvilágot.

a címlapról