Szerző: Ady Krisztián

2005. január 24. 15:50

Továbbfejlesztett CD-másolásvédelem a Sonytól

A Sony bejelentette, hogy hamarosan újabb másolásvédelem lesz megtalálható a kiadó Audio-CD-lemezein: a Key2Audio védelem legújabb, XS jelöléssel ellátott változata a japán vállalat reményei szerint már tökéletes kompatibilitást nyújt a jelenleg használt CD-lejátszó készülékekkel kapcsolatosan is, miközben hatékonyan akadályozza meg az lemezek tartalmának illegális másolását.

[HWSW] A Sony bejelentette, hogy hamarosan újabb másolásvédelem lesz megtalálható a kiadó Audio-CD-lemezein: a Key2Audio védelem legújabb, XS jelöléssel ellátott változata a japán vállalat reményei szerint már tökéletes kompatibilitást nyújt a jelenleg használt CD-lejátszó készülékekkel kapcsolatosan is, miközben hatékonyan akadályozza meg az lemezek tartalmának illegális másolását.

A Sony másolásvédelme nem csak védelmet biztosít, hanem tartalommenedzselést is. A kiadó akár azt is meghatározhatja, hogy pontosan mennyi privát másolatot lehet készíteni az adott albumról, illetve milyen jogvédelmet biztosítson a lemezről készített, DRM-védelemmel ellátott Windows Media Audio állomány. A Windows Media Audio (WMA) zeneállományokat számos hordozható audiolejátszó támogatja.

A Key2AudioXS védelemmel ellátott lemezekkel kapcsolatosan jelenleg egyetlen korlát ismert: az audiolemez tartalma nem lehet hosszabb 75 percnél és 30 másodpercnél. A másolásvédelem egyben biztonsági azonosítóként is szolgálhat, mely extra tartalmakhoz is engedélyezhet hozzáférést a Sony weboldalain keresztül, ilyenkor a lemez "hardverkulcsként" használható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról