Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 21. 16:03

Napról napra nő a Firefox népszerűsége

A nyílt forrású Mozilla Firefox internetböngésző újabb és újabb felhasználókat állít maga mellé és egyre nagyobb részesedést szerez. A WebSideStory által közzétett adatok szerint az elmúlt hónap során a Microsoft Internet Explorer 90,3 százalékos népszerűségnek örvendhetett, míg a Firefox 0,9 százalékponttal növekedve 5 százalékot ért el. A WebSideStory kétszáz ország 30 millió internetezőjének adatai alapján készíti el a böngészők népszerűségi listáját.

[HWSW] A nyílt forrású Mozilla Firefox internetböngésző újabb és újabb felhasználókat állít maga mellé és egyre nagyobb részesedést szerez. A WebSideStory által közzétett adatok szerint az elmúlt hónap során a Microsoft Internet Explorer 90,3 százalékos népszerűségnek örvendhetett, míg a Firefox 0,9 százalékponttal növekedve 5 százalékot ért el. A WebSideStory kétszáz ország 30 millió internetezőjének adatai alapján készíti el a böngészők népszerűségi listáját.

Az Internet Explorert használók száma június óta folyamatosan csökken. A Microsoft böngészője tavaly nyárig folyamatosan növelte piaci részesedését, azonban azóta -- főképp a biztonsági problémák hírére -- egyre többen váltanak át a rivális szoftverekre, mint amilyen a Mozilla Firefox vagy az Opera. Júniusban egy olyan biztonsági résre derült fény, amely révén rosszindulatú felhasználók a billentyűleütések figyelésére szolgáló program távoli telepítésével akár egészen személyes, bizalmas információkat is megszerezhettek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról