Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 21. 14:18

Dél-Korea: egy megabites mobil letöltés havi 6 ezer forintért

Dél-Koreában hamarosan megindul egy új, vezeték nélküli szélessávú hálózat kiépítése. A WiBro (Wireless Broadband) szolgáltatás a tervek szerint már a jövő év elején megindulhat, miután a három jelentős távközlési szolgáltató -- Korea Telecom, SK Telecom, Hanaro Telecom -- a jövő hónapban megkapja a szükséges licenceket. A becslések szerint 6 ezer forintnak megfelelő havidíjért 1 megabites letöltési sebességet kaphatnak a felhasználók -- akár 70 kilométer/órás sebességű mozgás közben is, vagyis közlekedés közben sem kell lemondaniuk a szélessávról.

[HWSW] Dél-Koreában hamarosan megindul egy új, vezeték nélküli szélessávú hálózat kiépítése. A WiBro (Wireless Broadband) szolgáltatás a tervek szerint már a jövő év elején megindulhat, miután a három jelentős távközlési szolgáltató -- Korea Telecom, SK Telecom, Hanaro Telecom -- a jövő hónapban megkapja a szükséges licenceket. A becslések szerint 6 ezer forintnak megfelelő havidíjért 1 megabites letöltési sebességet kaphatnak a felhasználók -- akár 70 kilométer/órás sebességű mozgás közben is, vagyis közlekedés közben sem kell lemondaniuk a szélessávról.

A WiBro technológiáját figyelembe véve hasonlít a WiMax-ként is ismert 802.16 szabványhoz, azonban bizonyos elemeiben eltér attól. A koreai Informatikai és Távközlési Minisztérim becslése szerint a kommunikációs szolgáltatók egyenként mintegy 180 milliárd forintnak megfelelő összeget költenek majd a hálózatok kiépítésére, amelyekhez 2012-ben már 9,5 millió felhasználó csatlakozhat majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról