Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 18. 12:05

A Pannon GSM megkezdte 3G hálózatának kiépítését

A harmadik generációs mobiltelefon-hálózat első szakaszának megépítéséről szóló szerződést kötött a Pannon GSM Rt. és az Ericsson Magyarország. Az Ericsson szállítja az UMTS-rendszerű mobiltávközlési rendszer alapinfrastruktúráját jelentő berendezéseket. A cégek együttműködésének eredményeképp Budapesten az év második felében, az ország más területein az év végén, jövő év elején élvezhetik a 3G hálózat szolgáltatásainak előnyeit.

[HWSW] A harmadik generációs mobiltelefon-hálózat első szakaszának megépítéséről szóló szerződést kötött a Pannon GSM Rt. és az Ericsson Magyarország. Az Ericsson szállítja az UMTS-rendszerű mobiltávközlési rendszer alapinfrastruktúráját jelentő berendezéseket. A cégek együttműködésének eredményeképp Budapesten az év második felében, az ország más területein az év végén, jövő év elején élvezhetik a 3G hálózat szolgáltatásainak előnyeit.

"A Pannon GSM a jövőben is vezető szerepet játszik majd a mobil adatszolgáltatások piacán. Társaságunk lépett először a GPRS és az EDGE bevezetésekor, és most, a harmadik generációs korszak során is a legkezdeményezőbb: a megszerezhető frekvenciák közül a legértékesebb csomagra szólót vásároltuk meg nemrég az államtól. A lehető legjobb minőségű szolgáltatást és a szélessávú mobil kommunikáció minden előnyét kívánjuk nyújtani ügyfeleinknek" -- nyilatkozta Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója.

Az Ericsson által szállított UMTS-rádióhálózat a jövőbeni igényeket is kielégítő megoldás, mivel már jelenleg is készen áll a legújabb 3G technológiára való áttérésre. A hálózat már most 384 kbit/s adatátvitelt tesz lehetővé. Ezáltal kiváló minőségű szolgáltatások és alkalmazások válnak lehetségessé, mint például a videotelefonálás, a valós idejű videolejátszás vagy a nagysebességű adatletöltés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról