:

Szerző: Ady Krisztián

2005. január 14. 13:09

Kedvezőbb fogyasztást és nagyobb kapacitást ígérnek a kínai MagicStor apró merevlemezei

[Clubic.com] A kínai MagicStor a Las Vegas-i CES rendezvényen is bemutatta apró merevlemezeit, melyeket kifejezetten hordozható eszközökbe, audio- és videolejátszókba ajánl. A különböző tányérméretekkel készülő mini merevlemezek 4-60 gigabájtos kapacitással rendelkeznek majd.

A 2005-ben megjelenő 0,85 és 1 hüvelykes merevlemezek 4-6 gigabájtos kapacitásban lesznek majd kaphatók, míg az 1,8 hüvelykes változat akár 60 gigabájtnyi adatot is tárolhat majd. A kínai vállalat új merevlemezeinek első példányai a Creative Zen lejátszóiban biztosítják az adatok tárolását.

A MagicStor nemcsak kapacitásával, hanem egyéb paramétereivel is vonzóvá kívánja tenni termékét a készülékgyártók számára. A vállalat közlése szerint az 1 hüvelykes merevlemez 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt majd, mint a jelenleg használt 1 hüvelykes példányok, így tovább nőhet a készülékek üzemideje.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.