Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 12. 09:16

Robbanás várható az európai Wi-Fi piacon

[HWSW] Európa vezető szerepet tölt be a világon a vezeték nélküli hozzáférések terén -- derül ki a vezető informatikai piackutató és tanácsadó cég, az IDC legújabb felméréséből. Az IDC szerint jelenleg már 25 ezer Wi-Fi hotspot működik Európában. Ez a szám előreláthatólag megdöbbentő mértékben növekszik majd; a több mint 50 vezeték nélküli szolgáltató támogatásával 2008-ra elérheti a 110 ezret is.

A Wi-Fi hálózatok terjedése Európában elérhetővé teszi a felhasználók számára a vezeték nélküli számítástechnika előnyeit, így várhatóan egyre inkább növekszik majd a mobil PC-eladások nagyságrendje a kontinensen. Az IDC felmérése szerint a mobilitáshoz való alkalmazkodás a notebookok eladási arányának alapján az EMEA régióban lesz a legerősebb; a 2004-es évhez képest idén 19,9 százalékos növekedés várható.

Közép- és Kelet-Európában várhatóan még meredekebben nőnek majd az eladási adatok, így alátámasztva a mobil technológia lehetséges potenciálját ezen a piacon. Az IDC előrejelzése szerint a CEMA (Közép-Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiós notebook-piacon éves szinten 23,2 százalékos növekedés várható 2005-re.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról