Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 11. 09:22

A Yahoo is kiadta asztali keresőprogramját

A Microsoft, a Google és az Ask Jeeves után a Yahoo is belépett az asztali keresőprogramok piacára, amikor ma elérhetővé tette Yahoo! Desktop Search névre keresztelt szoftverének nyilvánosan tesztelhető bétaváltozatát. A Yahoo! Desktop Search az X1 Technologiestől decemberben megszerzett technológiára épül, és a vállalat ígérete szerint segítségével közel kétszázféle dokumentumban lehet keresni, beleértve a leveleket, szövegeket, képeket, zenéket, a Microsoft Office fájlokat és persze a tömörített állományokat.

A Yahoo! Desktop Search önállóan, vagy az Outlookba, Outlook Expressbe beépítve használható. A versenytárs szoftverektől eltérően a program lehetőséget ad a felhasználó számára a keresési eredmények további finomítására, illetve a találatok gyors rendezésére például a fájlok neve, mérete vagy dátuma alapján. A Yahoo szoftverébe azonban nem integrálták az internetes keresést, ahhoz a program egy külön böngészőablakot nyit meg. Persze ne felejtsük el, hogy bétaverzióról van szó, a végleges változat ettől eltérő lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról