Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 6. 14:10

Mailszervereket védő biztonsági készülék az Albacomp kínálatában

[HWSW] Az Albacomp és az UHU Linux Kft. bemutatták a vállalati levelezőszerverek védelmére közösen kifejlesztett integrált hardver- és szoftvermegoldást, a Styx Mail Filtert. A Styx Mail Filter egy speciálisan biztonsági célra kialakított Linux-alapú termék ("appliance"). Többfajta védelmi mechanizmussal rendelkezik, többek között globális spamadatbázisok lekérdezésével, a kéretlen levelekre jellemző ujjlenyomatok, ún. fingerprintek keresésével vagy akár a felhasználó által megadott feltételek alkalmazásával. Az eszköz menedzselése webes felületen történik.

A Styx Mail Filter a vírusadatbázisát naponta többször, automatikusan frissíti, és többféle vírusirtó motort képes használni. A termék a több hónapig tartó tesztidőszak alatt egyetlen vírust sem engedett át. A Styx hatékonyan csökkenti a levelezőszerverekre nehezedő nyomást, hiszen azok előtt oldja meg a spamek és a vírusok szűrését.

"A spamek egy 250 számítógéppel rendelkező vállalatnak éves szinten közel 40 millió forint veszteséget jelentenek" -- mondta el Dosztál András, az Albacomp rendszermérnöke. "A Styx egyik nagy előnye, hogy teljes egészében a magyar viszonyokhoz terveztük, a kezelőfelület pedig magyar nyelvű. A megoldás másik nagy előnye, hogy alapváltozatának ára töredéke a hasonló termékekének, ráadásul az ár tartalmaz egy egynapos helyszíni telepítést is, amikor mérnökeink segítenek a meglévő környezetbe illeszteni a Styxet."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról