Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 6. 13:37

Webszerver a pénzérmén

[HWSW] A Sun Microsystems kutatói egy egészen apró webszervert fejlesztettek ki, amely nem csupán méretével hívja fel magára a figyelmet, hanem biztonságával is. A negyeddolláros méretű eszköz ugyanazt az SSL titkosítást használja, amely például az online áruházak biztonságát is garantálja.

A Sizzle névre hallgató eszköz egy 8-bites processzorból, 128 kilobájt flash memóriából és 4 kilobájt RAM-ból áll. A vállalat szerint a Sizzle apró méreteiből kifolyólag gyakorlatilag bármilyen eszközbe beépíthető, például otthoni elektronikai berendezésekbe, de a legígéretesebb felhasználási területe az iparban vagy a mezőgazdaságban lehet, mégpedig távolról leolvasható műszerek, szenzorok, akár orvosi eszközök alkatrészeként. A Sizzle-t tartalmazó berendezéseket távolról, akár az internetről is biztonságosan lehetne felügyelni, adataikat kiolvasni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról