Szerző: Ady Krisztián

2005. január 6. 14:05

Karcolásálló réteget fejlesztett ki az Imation is CD- és DVD-lemezei számára

[HWSW] A TDK-t követően az Imation is bejelentette, hogy saját fejlesztésű karcolásálló bevonattal látja el CD- és DVD-lemezeit. A vállalat által fejlesztett új ForceField bevonat a karcolások mellett a portól, ujjlenyomatoktól és a mindennapi igénybevétel ártalmas hatásaitól védheti meg drága adatainkat hordozó lemezeinket.

A karcolások és egyéb szennyeződések elleni védelem igen fontos az optikai lemezeknél, hiszen ezek a felületi sérülések és foltok akár meg is gátolhatják az adatok leolvasát, az adatok végleges sérülését, vagy jobb esetben csupán a videofilmek akadozó lejátszását eredményezve. A ForceField védelem jelentősen megnövelheti a CD- és DVD-lemezek élettartamát, ellenállóbbá téve őket az ilyen behatások ellen.

A különleges bevonat antisztatikus, ezért a por ellen is sokkal jobban véd, a felületre került szennyeződések, mint például egy ujjlenyomat sokkal könnyebben eltávolíthatók. Az Imation ForceField bevonattal védett lemezek várhatóan februártól lesznek kaphatók, a hagyományos lemezeknél magasabb, ám egyelőre ismeretlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról