:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 5. 10:09

Kissé megkésve érkezik a mobil grafikus chipek piacára az XGI

[HWSW] A tajvani XGI Technologies bejelentette, hogy Volari XP5 mobil grafikus processzorára épül az Elitegroup Computer Systems (ECS) új noteszgépe. A Volari XP5-öt emellett a Dell is alkalmazni fogja egyes modelljeiben. Az XGI várakozásai szerint e két cég támogatásával növelheti jelenlegi igen csekély részesedését a mobil grafikus chipek piacán.

A Volari XP5 teljesítményéről igen sokat elmond, hogy már 2003 októberében bejelentették, vagyis egy közel másfél éve létező termékről van szó. A lapka a Trident XP4 magon alapul, amely 2002-ben jelent meg a piacon, és szinte azonnal nyomtalanul el is tűnt. A Volari XP5 legfeljebb 230 MHz-es órajelen üzemel, és csak szoftveresen képes a DirectX 9 funkciók gyorsítására, azonban hardvere teljesen kompatibilis a DirectX 8.1-es változatával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról