Szerző: Ady Krisztián

2005. január 4. 11:14

Mindentudó hordozható lejátszóval lép be a piacra a memóriáiról ismert PQI

[infoSync] A tajvani, itthon főként memóriáiról és memóriakártyáiról ismert PQI különleges lejátszóval lép be a hordozható eszközök piacára: az mPack P800 készülék színes kijelzőjén keresztül XviD és Windows Media Video állományok is lejátszhatók, és képek is megjeleníthetők a WMA és MP3 dalok megszólaltatása mellett.

Az MPEG4-kompatibilis hordozható lejátszó 3,5 hüvelykes színes TFT-kijelzője 320 x 240 pixel méretű, beépített merevlemeze 30, 40 és 80 gigabájtos lehet. A videokimenet mellett videobemenettel is rendelkezik, bár az egyelőre nem ismert, milyen formátumba képes kódolni az ide érkező analóg videojelet. Az állományokat nemcsak az USB 2.0-s porton keresztül tölthetjük fel a készülékre, hanem CompactFlash memóriakártyát is helyezhetünk bele.

Az audiokimenet mellett beépített mono hangszóróval és FM-rádióvevővel is ellátták az Európában várhatóan 600 euró, körülbelül 150 ezer forintos áron piacra dobott 40 gigabájtos lejátszót. A televíziókészülék mellé helyezett készüléket a mellékelt infravörös távirányítóval is vezérelhetjük.

Az analóg bementről vagy az FM-rádióból kivételesen nem MP3, hanem Windows Media Audio formátumba menthetjük a zeneszámokat, vagy a bemenetre kötött mikrofon jelét.

A 146 x 82 x 25 mm-es és 350 grammot nyomó lejátszó képességeinek, támogatott formátumainak listája igen ipmresszív, a gyártó feladja a leckét a konkurenseknek: a készülék az MP3 mellett WMA, AC3, WAV és OGG formátumú zeneállományok, MPEG1, MPEG2, MPEG4, XviD, WMV, ASF és AVI formátumú videók lejátszására képes. Emmellett megjeleníti a JPEG, GIF, BMP és PNG képeket is.

A készüléket két 2200 mAh kapacitású Li-ion akkumulátor látja el energiával, melyekkel videó üzemmódban 4,5 órás, audio üzemmódban pedig 10 órás folyamatos üzemidőre képes. A PQI tájékoztatása szerint az akkumulátorok feltöltése körülbelül 6 órát vesz igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról