:

Szerző: Ady Krisztián

2005. január 4. 15:13

Csütörtökön érkezik a Microsoft kémprogram-eltávolító alkalmazásának következő bétája

[HWSW] Hamarosan piacra kerülhet a Microsoft kémprogram-eltávolító alkalmazása: a Neowin.net információi szerint a vállalat az elmúlt időszakban jutatta el a belső bétateszterekhez az Atlanta kódnéven ismert alkalmazás első bétaváltozatát. A weboldal információi szerint a szoftverből csütörtökön egy új bétaváltozat is megjelenhet, az azonban egyelőre nem ismert, hogy ez a verzió publikus, bárki által letölthető lesz-e.

A Microsoft nemrég jelentette be, hogy felvásárolta a magánkézben levő Giant Company Software vállalatot, amely kifejezetten anti-spyware és spamszűrő szoftvereket fejlesztett. A Giant technológiáin alapuló szoftver megkeresi és kiirtja a számítógépen található rosszindulatú kémprogramokat, másrészt megakadályozza azok bejutását és települését a rendszerbe.

"A spyware programok igen komoly és egyre növekedő fenyegetést jelentenek a PC-felhasználók számára, akik világossá tették, hogy hatékony védelmet kívánnak a Microsofttól" -- mondta az ügylet kapcsán Mike Nash, a Microsoft biztonsági részlegének vezetője. A redmondi vállalat nem hozta nyilvánosságra a felvásárlás pénzügyi részleteit.

A Microsoft szoftvere ugyanakkor még számos ponton fejlesztésre szorulhat, ugyanis az első bétaváltozat a hírek szerint kémprogramnak azonosítja a Messenger Plus! kiegészítő alkalmazást is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.