Szerző: Ady Krisztián

2005. január 4. 09:43

Mindenevő optikai meghajtók készíthetők a Philips új fejegységével

[Clubic.com] Új optikai fejegységet mutatott be a Philips, mely megoldást nyújthat az egyik nagy Blu-Ray kompatibilitási problémára: a szórakoztatóelektronikai óriás CES rendezvényen is bemutatásra kerülő OPU81 optikai alkatrésze nemcsak olvasni, hanem írni is képes mind a hosszabb hullámhosszú vörös, mind a rövidebb hullámhosszú kék lézerek nyelvén.

A fejegységet tartalmazó optikai meghajtók ezért a kék lézert alkalmazó Blu-ray médiák kezelése mellett a CD- és DVD-lemezekkel is elboldogulhatnak, képesek lesznek írni és olvasni a korábbi adathordozókat is, költséghatékony megoldásokat és feladatra szabott tárolási kapacitást biztosítva.

Az új alkaltrészre épített Philips márkájú, belső CD-, DVD- és Blu-Ray-író megjelenése 2005 második félévében várható, egyelőre ismeretlen áron. A Blu-Ray lemezeken akár 25-50 gigabájt adat is eltárolható, attól függően, hogy egy vagy kétrétegű lemezt használunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról