:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 23. 09:37

Keresett karácsonyi ajándék az Apple iPod audiolejátszó

A Reuters jelentése szerint helyenként hiány alakult ki az Egyesült Államokban az Apple 20 gigabájt kapacitású iPod audiolejátszójából, miközben az elemzők becslései szerint várhatóan négymillió darabot értékesítenek a hordozható lejátszókból ebben a negyedévben. Ez kétszer akkora mennyiség, mint amennyit az előző, harmadik negyedévben eladtak.

Időben felkészült az Apple

Az Apple valószínűleg már nyár óta készül a karácsonyi rohamra, másképpen az elemzők szerint nem lett volna képes ennyi lejátszót leszállítani az üzletekbe. Három hónap alatt úgy talál körülbelül 4 millió lejátszó gazdára, hogy a készülékek jelentős részét a karácsonyi szezon kezdetén rendelik/vásárolják meg.

Az NPD Group piackutató vállalat gyors felmérése szerint a 299 dollárba, körülbelül 58 ezer forintba kerülő 20 gigabájtos változatból alakult ki itt-ott hiány, a vállalat más iPod lejátszói, például az iPod minik viszont bárhol elérhetők.

A HP-nál még van

A vásárlók jelentős része online szerzi be karácsonyi ajándékba szánt iPod lejátszóját. Míg az Amazon.com-on pillanatnyilag kifogytak a készletek, az Apple online üzlete 1-3 napon belüli szállítást vállal. Ennél azonban sokkal gyorsabban hozzá lehet jutni a Hewlett-Packard neve alatt értékesített iPod lejátszóhoz, melyet még a megrendelés napján postára is adnak, akár másnapi kézhezvétellel.

A vásárlóknak tehát egy kicsit kutatniuk kell, ha hozzá szeretnének jutni a legkeresettebb iPod típushoz, a körülbelül 5000 szám tárolására alkalmas, 20 gigabájtos változathoz. A hiányról szóló hírek azonban sokszor azt eredményezik, hogy a vásárlók felhagynak a kereséssel.

Az Apple szerint minden rendben

Az Apple vezetői szerint nincs hiány a főbb komponensekből, nem ismétlődhet meg a korábbi eset, hogy a szállítások jelentős késedelmet szenvednek. Az iPod mini bevezetésekor hat hetet is várni kellett egy-egy lejátszóra a vásárlóknak. Az iPod lejátszók hatalmas sikere, keresettsége valószínűleg a vállalat vezetését is meglepte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.