Szerző: Ady Krisztián

2004. december 6. 11:26

Négy új mobiltelefont dob piacra itthon a Samsung

A Samsung Electronics Magyar Rt. új mobiltelefonok forgalmazását kezdi meg a közeljövőben hazánkban -- illetve kezdte meg az elmúlt napokban, E330 készüléke ugyanis már kapható a T-Mobile kínálatában. A vállalat itthon 280 ezer darab mobiltelefon értékesítésére számít az év végéig, mely a magyar piacon 13 százalékos piaci részesedést biztosít a telekommunikációs üzletágnak. Az előző esztendő azonos időszakához képest az üzletág forgalma 30 százalékkal nőtt.

[HWSW] A Samsung Electronics Magyar Rt. új mobiltelefonok forgalmazását kezdi meg a közeljövőben hazánkban -- illetve kezdte meg az elmúlt napokban, E330 készüléke ugyanis már kapható a T-Mobile kínálatában. A vállalat itthon 280 ezer darab mobiltelefon értékesítésére számít az év végéig, mely a magyar piacon 13 százalékos piaci részesedést biztosít a telekommunikációs üzletágnak. Az előző esztendő azonos időszakához képest az üzletág forgalma 30 százalékkal nőtt.

SGH-D500

A Samsung az elkövetkező hetekben hazánkban is bemutatja új háromsávos készülékét, az SGH-D500-as mobiltelefont, mely szétcsúsztatható kivitelű és hatalmas, 92 megabájtnyi memóriával rendelkezik. A dinamikusan szervezett memória több száz egy megapixeles felbontású kép tárolását, közel 60 percnyi videóanyag rögzítését, 15-20 MP3 vagy AAC dal mentését, illetve csatolt fájlok fogadását és küldését teszi lehetővé.

A készüléket Bluetooth vezeték nélküli technológiával is felszerelték, de az adatok le- és feltöltését a közvetlen USB felület is segíti. A D500-at PIM (személyi asszisztens) képességekkel, is ellátták, Java játékok futattására is képes. A készülék kijelzője 262 ezer szín megjelenítését teszi lehetővé, kamerája 1,3 megapixeles.

A beépített videókamera és -lejátszó alkalmazás segítségével lehetőség van MPEG4/H.263 formátumú mozgóképek készítésére és küldésére MMS formájában.

SGH-E330

A vállalat már kapható készüléke, az E330 az elmúlt napokban jelent meg a T-Mobile árlistáján. A rejtett antennájú készülék Domino csomagban 49990 Ft-os, előfizetéssel ennél jelentősen alacsonyabb áron már megvásárolható a mobilszolgáltatónál.

Az E330 súlya mindössze 85 gramm, vastagsága ugyanakkor átlagosnak mondható, 23,3 milliméter. A készüléket VGA felbontású (640x480) kamerával látták el, mely alacsonyabb felbontások esetén 4x-es digitális zoomot és sorozafelvételi lehetőséget is biztosít.

A Samsung új készüléke megpróbálja kiszűri a háttérzajt, növelve a beszédhang tisztaságát. A beépített kihangosító tervezésénél szintén a hangminőség javítása volt a Samsung fő irányelve. Az E330 kihangosítója kiküszöböli a zavaró visszhangot, továbbá kiszűri a környezet zaját.

A készülék MMS küldésre és fogadásra egyaránt alkalmas. A JAVA támogatásnak köszönhetően az E330 a gyárilag beépített játékokon kívül 3072 kilobájtnyi egyénileg letöltött játék tárolására alkalmas.

SGH-E630

A Samsung szintén még decemberben piacra lépő E630-as modellje szintén felcsúsztatható kialakítású készülék, mely vakuval ellátott VGA-kamerát, GPRS támogatást és a Samsung zajszűrő technológiájának köszönhetően tiszta hangot kínál. A készülék kijelzője 65 ezer szín megjelenítésére képes, 128 x 160 pixel felbontásban.

Az E630 beépített dallamszerkesztő funkciója segítségével egyedi, csak ránk jellemző csengőhangok zeneszerzőjévé válhatunk. A készülék természetesen MMS-képes, így szöveg, kép és zene is küldhető vele, egészen 95 KB-os terjedelemig. A készülék egy diktafon feladatait is képes ellátni, hatórányi tárolókapacitással.

SGH-X460

A Samsung X460 mobiltelefonja 75 gramm súlyú, gömbölyded formájú, kis méretű. A készüléktestbe épített antenna tiszta vételt biztosít, a hagyományos, készüléktesten kívüli megoldás okozta kényelmetlenségek nélkül.

A készülék kijelzője 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas, 128 x 160 pixel felbontású. A külső kijelző 96 x 64 pixelben láttatja a legfontosabb információkat. Az SGH-X460 negyven szólamú dallamok és hangok megszólaltatására képes, SMS, EMS és MMS szolgáltatások támogatásával egyaránt alkalmas szöveg, hang, zene és képek küldésére és fogadására.

A készülék támogatja a Java-t, és 1536 kilobájtos memóriája szabadon feltölthető játékokkal, utazási információkkal és egyéb hasznos vagy szórakoztató tartalmakkal. A telefon két előre beépített Java játékkal kerül forgalomba.

Mint minden új Samsung telefonban, ebben is található beépített határidőnapló funkció, valamint a készülék számológépként és ébresztőóraként is használható. A Java-memórián kívül további 8220 kilobájtnyi szabad háttértár áll rendelkezésünkre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról