:

Szerző: Ady Krisztián

2004. november 29. 14:03

ATI chipkészletre épül az MSI új Athlon 64-es alaplapja

[Xbit labs] A Microstar International (MSI) bemutatta első alaplapját, mely az ATI RADEON XPRESS 200 chipkészletén alapul és PCI Express csatolófelületet biztosít az AMD Athlon 64 processzorok számára. A vállalat tájékoztatása szerint az alaplap december közepén kerül a boltokba.

Az MSI új alaplapja az RX480 kódnevű XPRESS 200 chipkészletet használja, mely nem rendelkezik beépített grafikus vezérlővel. Az alaplapba Socket 939 tokozású AMD processzorokat helyezhetünk, a Sempronoktól egészen a csúcskategóriás Athlon 64 FX-ekig.

Az MSI által biztosított mintadarabokon négy memóriafoglalat, egy PCI Express x16 bővítőhely, három PCI-foglalat, négy Serial ATA-150 port, valamint 2 Parallel ATA-133 csatlakozó található a Fast Ethernet, FireWire és USB 2.0 csatlakozók mellett. Az alaplapon AC'97-kompatibilis audiochip is található. Az új alaplap ára egyelőre ismeretlen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.