Szerző: Budai Péter

2004. november 24. 12:06

A Reuters tovább folytatja a kiszervezést?

[Reuters] A hír- és információszolgáltató Reuters Group kedden bejelentette, hogy gondolkodik az érdekeltségébe tartozó, Egyesült Államokban található elektronikus kereskedelemmel foglalkozó Instinet esetleges eladásán.

"A Reuters és az Instinet stratégiai alternatívákat vitatnak meg, beleértve a vállalat lehetséges eladását, illetve annak összeolvasztását vagy más üzleti, vállalati tranzakciók lebonyolítását" -- tudatta a Reuters közleményében, amit a sajtóban terjedő spekulációk hatására tett közzé. A híresztelések szerint a vállalat szívesen megszabadulna az Instinettől, és ennek a tranzakciónak közel 2 milliárd dolláros összértéke lehet.

"A megbeszélések részeként a Reuters és az Instinet, illetve befektetőik harmadik felekkel is megvitatják a lehetséges tranzakciókat. A Reuters és az Instinet nem küzd egyik meghatározott tranzakció lebonyolítása érdekében sem" -- olvasható a közleményben, mely kiemeli, hogy a döntés még teljesen nyitott.

A Reuters az Instinet 61,95 százalékának a tulajdonosa. A hír- és információszolgáltató vállalat az utóbbi években folyamatosan arra törekedett, hogy a kiszervezhető szolgáltató vállalkozásokat eladja, ezáltal csökkentve saját működési költségeit.

A New York Times a múlt héten arról számolt be, hogy az Instinet megbízta az UBS bankot, hogy tanácsokkal lássa el őket az eladás lebonyolításában. Az újság szerint a lehetséges vásárlók közt megtalálható az Archipelago Holdings, a Nasdaq, a New Yorki Értéktőzsde, és a Knight Securities. A Financial Times kedden meg nem nevezett forrásokra hivatkozva úgy tájékoztatott, hogy a Chicagói Árutőzsde is az elképzelhető vásárlók táborát gyarapítja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról