Szerző: Ady Krisztián

2004. november 23. 12:18

Szabadon forgatható a Samsung új mobiltelefonjának kijelzője

[infoSync] Az Egyesült Államokban már kapható a T-Mobile kínálatában a Samsung legújabb, nem csak kihajtható, hanem elforgatható, sőt, akár egyes noteszgépek, Tablet PC-k kijelzőjéhez hasonlóan kijelzővel kifelé is visszahajtható LCD képernyővel rendelkező mobiltelefonja. A T-Mobile USA nem kevesebb mint 499,99 dollárt (körülbelül százezer forintot) kér el az egy megapixeles kamerával rendelkező Samsung P735 telefonért.

A megapixeles kamera mellett a telefont MP3-lejátszó alkalmazással is ellátták. A képek és zenék tárolására a beépített memória mindig kevés, ezért ezt a telefont is bővíthetjük memóriakártyával; a készülékbe a MultiMedia Card (MMC) memóriakártya új, csökkentett méretű változata, az RS-MMC kártya illeszthető.

A 91 x 43 x 23 mm méretű és 127 gramm súlyú telefon háromsávos, 900/1800/1900 MHz-es GSM-hálózatokon használható. A beépített kamera nem csak állóképek, hanem kisebb videoklipek felvételére is alkalmas. A telefon támogatja a Java alkalmazásokat, és a ma már általánosnak tekinthető személyi adatkezelő (PIM) alkalmazással, naptárral is ellátták.

A telefon sajnos Bluetooth vezeték nélküli kapcsolódást nem támogat, maximum az infravörös csatlakozást használhatjuk, ha mellőzni szeretnénk a vezetékeket. A beépített lítiumion-akkumulátor 4 óra beszélgetési és 7 nap készenléti időt ígér.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról