Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 17. 14:16

Újabb fájlcserélő válhat fizetőssé

A Sony BMG lemezkiadó bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat a Grokster fájlcserélővel, amelynek eredményeképp egy legális, fizetős szolgáltatás jöhet létre. Az eset nem példátlan az internetes történelemben, tavaly a jól ismert Napster éledt újjá fizetős szolgáltatásként.

Rolf Schmidt-Holtz, a Sony BMG elnöke úgy véli, a zenék internetes cseréje mára olyan méreteket öltött, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette, a vállalat akkor cselekszik a leginkább ésszerűen, ha legális fizetős szolgáltatást vezet be. "Tudom, hogy a munkatársaim már kezdeti tárgyalásokat folytatnak a Groksterrel" -- mondta Schmidt-Holz Berlinben, a T-Online internetszolgáltató által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

A Sony és a Bertelsmann zenei részlegei az idén nyáron egyesültek, ebből a házasságból született a Sony BMG, a világ második legnagyobb zenekiadója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról