Szerző: Ady Krisztián

2004. november 16. 11:03

Újabb konkurenst kapott a Blu-Ray és a HD-DVD optikai formátum

[Clubic.com] A New Medium Entreprises bemutatta saját fejlesztésű optikai tárolólemezének prototipusát, mely könnyen a Blu-Ray és a HD-DVD formátumok ellenfelévé válhat. A "High-Definition Reflective Multi-Layer Disc", azaz MVD ugyanúgy vörös lézert használ az adatok rögzítésére és visszaolvasására, mint a mai CD- és DVD-olvasók, így egyik hatalmas előnye lehet a visszamenőleges kompatibilitás.

Az MVD lemezek 15, 25 és 30 gigabájtnyi adatot tárolhatnak, míg a kék lézert alkalmazó Blu-Ray 23-25, a HD-DVD formátumú lemezek pedig 15 gigabájtot képesek egyetlen rétegen rögzíteni. A vállalat tervei szerint az első MVD lemezek és olvasó-író egységek 2005 harmadik negyedévében jelenhetnek meg. A New Medium Enterprises becslése szerint az első MVD-olvasók körülbelül 250 dolláros áron kerülthetnek piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról