Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 11. 09:35

A PeopleSoft ismét fityiszt mutatott az Oracle-nek

[WSJ] A PeopleSoft igazgatótanácsa elutasította az Oracle 9,2 milliárd dolláros, részvényenként 24 dolláros vételi ajánlatát, az indoklás szerint a vállalat ennél lényegesen többet ér. Amennyiben november 19-ig a PeopleSoft részvényeseinek legalább a fele nem ajánlja fel megvételre az értékpapírjait, az Oracle kihátrál az ügyletből.

A PeopleSoft vezetői hajlandóak lennének tárgyalni a vállalat eladásáról, azonban csak ennél lényegesen magasabb áron -- közölte George Battle, a PeopleSoft igazgatótanácsának tagja. Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója azonban azt közölte, hogy cége ennél nem fog magasabb árat kínálni. "Jobb felhasználási lehetőségei is vannak a tőkénkek, például más felvásárlások vagy saját részvényeink visszavásárlása" -- mondta Ellison.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról